Premijer liga

Pobeda Mančester sitija: Haland promašio penal, dao gol, ali je Rodi na kraju rešio rebus odbrane Šefilda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 16:57
Pobeda Mančester sitija: Haland promašio penal, dao gol, ali je Rodi na kraju rešio rebus odbrane Šefilda Tanjug/AP Photo/Rui Vieira)

Mančester siti je lomio odbranu Šefild junajteda 62 minuta, promašio je i penal,bunker je popustio kada je Haland postigao gol, ali je Voker poklonio domaćinu gol za izjednačenje iz prvog šuta ka Edersonu u 85. minutu! Ipak, šampion je veliki jer ima igrače šampionskog koda pa je Rodri sve ispravio i  doneo pobedu u 3. kolu Premijer lige - 2:1 (0:0). 

Bez menadžera Pepa Gvardiolu koji je operisao leđa, Mančester siti je dominirao u Šefildu (posed lopte u prvom delu 85 odsto), propuštao prilike (Ake, Alvarez, Bernardo Silva), da bi u 37. minutu promašio i penal. Džona Egena je pogodila lopta u ruku posle pokušaja centaršuta Alvareza, ali Erling Haland nije Foderingema. Pogodio je stativu. Šefild je spasavao "živu glavu" i uspeo je da na odmor ode u egalu.

Šta se sve dešavalo ispred gola Šefilda do 63. minuta teško je i opisati. Haland je promašio dva zicera, fijukale su lopte iznad i oko Foderingema a onda je sve rešio Džek Griliš. Lomio je rivala, a onda je poslao idealan cntaršut na drugu stativu, odakle Haland nije mogao da promaši. Poklonio se i rešio sve. Do tog momenta statistika je bila nesvakidašnja: Siti je imao 84 odsto posed lopte, 23 upućena udarca, šest u okvir gola, a Šefild bez pokušaja ka nezaposlenom Edersonu.

Tek posle gola gostiju su bila viđena dva pokušaja domaćina, ali uglavnom su se igrači domaćina borili "kao panteri" da iznesu loptu sa svoje polovine. Ono što nisu mogli sami, odradio je za njih Kajl Voker. Vratio je petom loptu igraču Šefilda, usledio je pas ka Džejdonu Boglu koji je izjendačio u 85. minutu. Bio je to prvi udarac ka golu Sitija! Ali, Siti je šampion jer ima igrače šampionskog gena. Promašio je Alvarez zicer, pa Haland, da bi Rodri u 89. minutu odbitak sa 11 metara poslao u raklje! Za pobedu, za stopostotni učinak.

Aston Vila je autoritativno prošetala teren i pobedila Barnli kao gost 3:1. Dok su defanzivci Barnlija motrili na Olija Votkinsa i Musu Dijabija, desni bek Mati Keš je postigao čak dva pogotka u uvodnih 20 minuta i utro je put Aston Vili ka novom tirjumfu.

Prvo je Votkins asistirao poljskom reprezentativcu za pogodak, a zatim je to učinio i Dijabi. Vila ove sezone igra veoma dobro, posle debakjla u Njukaslu, ubedljivi su hili protiv Evertona, zatim Hibernijansa u plej-ofu za Ligu konferencije, a danas su formu potvrdili i protiv Barnlija.

Gol Tejlora za 1:2 na startu drugog dela, nije promenilo tok meča jer je Musa Dijabi na asistenciju Lukasa Dinja već u 62. minutu uvećao prednost na 3:1 i prelomio meč. Do kraja su momci iz Birmingema rutinski priveli meč kraju.

Premijer liga, mečevi 3. kola

Petak

Čelsi - Luton 3:0 (1:0)
/Sterling 17, 68, Džekson 75/

Subota

Bornmut - Totenhem 0:2 (0:1)
/Madison 14, Kuluševski 63/

Arsenal - Fulam 2:2 (0:1)
/Saka 70, Niketi 73 - Pereira 1, Palinja 87/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (1:0)
/Šade 18 - Andersen 76/

Everton - Vulverhempton 0:1 (0:0) 
/Kalajdžić 87/

Mančester junajted - Notingem Forest 3:2 (1:2)
/Eriksen 17, Kazemiro 52, Fernandeš 76 - Avonji 2, Boli 4/

Brajton - Vest Hem 1:3 (0:1)
/Gros 81 - Vord Prauz 19, Boven 58, Antonio 63/

Nedelja

Barnli - Aston Vila 1:3 (0:2)
/Foster 47 - Keš 8, 20, Diabi 61/

Šefild junajted - Mančester siti 1:2 (0:0)
/Bogl 85 - Haland 63, Rodri 89/

Njukasl - Liverpul 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore