Premijer liga

Bernardo Silva ispunio Pepovu želju: Ostaje do juna 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 19:23
Bernardo Silva ispunio Pepovu želju: Ostaje do juna 2026. godine TV Arena sport

Manadžer Mančester sitija je više puta javno rekao da bi bio presrećan ako bi Bernardo Silva i Kajl Voker produžili ugovore. Borili su se za njih dvojicu čelni ljudi kluba i Bernardo Silva je i oficijalno ispunio trenerovu želju: potpisao je novi ugovor do juna 2026. godine.

Imao je Portugalac unosniji ugovor na stolu od Pari sen Žermena, još unosniji iz Saudijske Arabije, poziv Barselone, ali mu se jije trčalo za petro dolarima već je rešio da ostane blizu svog rodnog Lisabona. Parižani nisu pristali da plate 80 miliona evra obeštećenja, pa je Pep ubedio Silvu da mu je potreban za odbranu evropskog trona.

Silva je započeo sedmu sezonu u Sitiju, na 308 mečeva je postigao 55 golova i jedan je od stubova tima. On i Voker su dobili i kapitenske uloge, tako da je Gvardiola pokazao koliko su mu potrebni. I Voker je definisao svoje uslove za ostanak. Bio je već jednom nogom u Bajernu jer je želeo promenu, ali i igranje sa Harijem Kejnom, sa kojim je delio svlačionicu u Totenhemu i deli je u selekciji Engleske. Međutim, i njega je Pep ubedio da ostane, njegov potpis se uskoro očekuje.