Vesti iz fudbala

Silva hoće u Barselonu, Barselona hoće Silvu, ali Siti se pita: "Građani" odbili prvu ponudu od 60 miiona evra

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.08.2023 11:00
Silva hoće u Barselonu, Barselona hoće Silvu, ali Siti se pita: "Građani" odbili prvu ponudu od 60 miiona evra Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Fudbaler Mančester sitija i portugalski reprezentativac Bernardo Silva zatražio je transfer u Barselonu, prenosi danas Mundo Deportivo.

Silva je tokom razgovora sa menadžerom Mančester sitija Pepom Gvardiolom rekao da više ne želi da igra za engleski klub i zatražio je dozvolu da nastavi karijeru u Barseloni.

"Silva je prošle godine u finišu prelaznog roka ostao bez transfera u Barselonu. On je svestan da mu je ovo možda i poslednja prilika da ode u Barselonu i da ispuni dečački san. Portugalac smatra da je osvajanjem Lige šampiona prošle sezone završio svoj ciklus i Mančesteru i da je vreme da ode u svoj omiljeni klub, koji fascinira i igrača i njegovu suprugu. Gvardiola mu je prošle godine obećao da će da ga pusti ako Barselona pošalje razumnu ponudu", navodi se u tekstu Mundo Deportiva.

Ostaje samo da se vidi šta je to razumna ponuda, ako se zna da su Englezi odbili prvu ponudu Barselone vrednu 60 miliona evra.

Silva (28) je u Mančester siti stigao 2017. godine iz Monaka za 50 miliona evra, a ugovor sa aktuelnim šampionom Evrope mu ističe u junu 2025. godine.

Portugalac je za engleski klub odigrao 307 utakmica, uključujući onu u nedelju u kojoj je poražen od Arsenala u Komjuniti šildu, postigao je 55 golova, imao 59 asistencija i ukupno osvojio 14 trofeja.