Premijer liga

Vest Hem ništa, pa trojicu za 48 sati: Alvarez digao dres, dogovoreni Megvajer i Vord-Prauz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2023 16:18
Vest Hem ništa, pa trojicu za 48 sati: Alvarez digao dres, dogovoreni Megvajer i Vord-Prauz FC West Ham

Skoro 40 dana od početka prelaznog roka u rubrici "dolasci igrača" kod Vest Hema je stajalo - niko. A, onda su u 48 sati dogovorili tri transfera. Prvo su kupili od Ajaksa za 38 miliona evra meksičkog reprezentativca Edsonsa Alvareza, koji je danas promovisan, a sinoć i danas su potvrđeni dolasci štopera Junajteda Harija Megvajera i ofanzivnog veznog igrača Sautemptona Džejmsa majkla Edvarda Vord-Prauza.

Menadžer Dejvid Mojes je malo iznenadio navijače i javnost što dovodi Harija Megvajera, posebno što je na "Old Traford" poslao 35 miliona evra. Za isti novac je doveden i Vord-Prauz, veoma kvalitetan vezni igrač sa oidličnom tehnikom i dobrim prekidom, tako da je vezni red solidno popunjen posle prodaje Deklana Rajsa u Arsenal za 116 miliona evra.

Megvajer je pristao da ode u Vest Hem, imaće skoro duplo manju platu, ali i šest miliona funti na računu koliko će dobiti od Junajteda kao "odštetu". Plata će mu biti 100.000 funti. Vord-Prauz je sutra na lekarskim pregledima, plata će mu biti nešto veća od Megvajerove, a potpisaće na četiri godine.

Vest Hem je naplatio osvajanje Lige konferencije, sem Rajsa dobro unovčio i neke igrače na koje Mojes nije računao. Prodati su Đanluka Skamaka (Atalanta, 25.000.000) i Nikola Vlašić (Torino12.800.000), te Artur Masuaku (Bešiktaš, 2.000.000 evra).