Premijer liga

Ten Hag oduzeo kapitensku traku Hariju Megvajeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2023 19:15
Ten Hag oduzeo kapitensku traku Hariju Megvajeru Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, File

Šef stručnog štaba Mančester junajteda, Erik Ten Hag, razrešio je Harija Megvajera dužnosti kapitena ekipe, nakon čega se engleski defanzivac oglasio emotivnom porukom.

Naime, nekadašnji štoper Lestera je kapitensku traku dobio tokom mandata Olea Gunara Solskjera, međutim, kako je dolaskom Ten Haga izgubio mesto startera, ovako nešto se i očekivalo:

"Posle razgovora sa menadžerom danas, obavestio me je da će promeniti kapitena. Podvukao je razloge za to i iako sam lično veoma razočaran, nastaviću da dajem sve od sebe dok god nosim ovaj dres. Zato sam hteo da kažem veliko hvala navijačima Mančester junajteda na sjajnoj podršci dok sam nosio traku. Od trenutka kada sam preuzeo ulogu kapitena, pre tri i po godine, bila mi je velika privilegija da vodim Mančester junajted i to mi je jedan od najponosnijih trenutaka u karijeri do sada. Ovo je jedna od najvećih časti u svetu fudbala. Uradio sam sve što sam mogao da Junajted bude uspešan – na terenu i van njega. Uvek ću biti zahvalan Solskjeru na tome što mi je prvi dao odgovornost i želim da ko god sada preuzme traku ima uspeha i ima moju punu podršku", rekao je Megvajer.

Podsetimo, tridesetogodišnji defanzivac je stigao u klub sa "Old Traforda" avgusta 2019. godine za 87 miliona evra iz Lester sitija. Ima ugovor sa Mančesterom do 2025. godine s opcijom produžetka za još jednu sezonu.