UEFA Liga Evrope

Ten Hag brani Megvajera: On je naš kapiten, motiviše tim i daje primer svima u ekipi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2023 16:53
Ten Hag brani Megvajera: On je naš kapiten, motiviše tim i daje primer svima u ekipi Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Mančester junajted eliminisan je u četvrtfinalu Lige Evrope posle poraza od Sevilje u Španiji (3:0), a jedan od glavnih krivaca za neuspeh "crvenih đavola" bio je Heri Megvajer.

Kapiten Junajteda proveo je veći deo sezone van terena, a zbog povreda Rafaela Varana i Lisandra Martineza, Megvajer se nedavno vratio u stroj, ali se nije proslavio u poslednje tri utakmice. 

Loša forma, kao i diskutabilne odluke štopera u susretu sa Seviljom, podigle su "prašinu" u Engleskoj. Među navijačima Junajteda sve je manje strpljenja, a njegov odlazak sa "Old Traforda" već je tema pojedinih engleskih medija. 

Međutim, trener ekipe Erik Ten Hag ne odustaje od svog kapitena i prema svemu sudeći, Megvajer će i budućnosti imati podršku holandskog stručnjaka.

"On ima važnu ulogu u našem timu. On je kapiten, on vodi komunikaciju sa menadžerom, motiviše tim i daje primer svima u ekipi", rekao je trener Mančester junajteda.

Posle eliminacije na međunarodnoj sceni, "crveni đavoli" se okreću obavezama u FA Kupa, gde će u nedelju, u polufinalu takmičenja odmeriti snage sa Brajtonom na Vembliju (17:30).

"Svaka utakmica je test, svaka sezona je test. Morate zaslužiti da nosite ovaj dres. Isto je i kada ste menadžer. Svi smo u istom brodu. Tokom sezone napravili smo napredak. Stekli smo iskustvo, ali imamo još posla. Ovo je velika prilika za nas, polufinale FA kupa. Posle toga imamo još velikih utakmica da se igrači dokažu."

Nakon lošeg početka sezone, Junajted je uhvatio ritam u nastavku takmičenja, a devet kola pre kraja prvenstva, ekipa Erika Ten Haga zauzima treće mesto tabele sa 59 bodova i izglednim šansama da obezbedi mesto u Ligi šampiona naredne godine.