Premijer liga

Dejvid Mojes ljut: Ne možemo da kupimo nikoga dok ne vidimo šta se dešava sa Rajsom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2023 11:52
Dejvid Mojes ljut: Ne možemo da kupimo nikoga dok ne vidimo šta se dešava sa Rajsom Tanjug/(AP Photo/Rui Vieira)

Situacija oko prelaska Deklana Rajsa iz Vest Hema u Arsenal se komplikuje iz dana u dan, dva kluba ne mogu da pronađu zajednički jezik oko dinamike isplate rekordnog trasfera u Premijer ligi, što mnogo smeta treneru "čekićara" Dejvidu Mojesu.

Škotski stručnjak ističe da nerešena situacija oko transfera kapitena aktuelnog osvajača Lige konferencija remeti klub u planiranju prelaznog koka.

"Deklan Rajs je fantastičan igrač. Uradio je mnogo za Vest Hem, ostvarili smo neke divne rezultate zajedno, a kruna je bila evropska titula u Pragu protiv Fiorentine. Trag koji je on ostavio u klubu nikada neće izbledeti, ali moramo da krenemo dalje. Znamo da igrača kao što je on nije lako naći, možda je čak i nemoguće, što, naravno, ne znači da nećemo pokušati da mu dovedemo adekvatnu zamenu", rekao je Mojes i dodao:

"Najveći problem u relizaciji transfera predstavlja upravo ta činjenica da Rajsov prelazak u Arsenal još nije defintivno završen i mi moramo da čekamo da vidimo konačan epilog cele priče. Vreme prolazi, a mi ne možemo da angažujemo nove igrače".

Podsećanja radi, Deklan Rajs će preći u Arsenal za 122 miliona evra, to je odavno poznato, ali problem je taj što dva kluba nisu uspela da preciziraju dinamiku isplate novca i to sada koči realizaciju celog transfera.

Ipak, kako prenose engleski mediji, postoje realne šanse da ceo posao bude završen u toku današnjeg dana, što bi značilo da u Vest Hemu mogu da počnu sa traženjem pojačanja.