Premijer liga

Arsenal transferom Deklana Rajsa obara rekord Premijer lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 08:53
Arsenal transferom Deklana Rajsa obara rekord Premijer lige Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Arsenalov predlog je konačno prihvaćen u Vest Hemu. Vicešampion Premijer lige će transferom kapitena "čekićara" Deklana Rajsa od 122 miliona evra (100+5 miliona funti) oboriti rekord Engleske koji je pre šest meseci postavio Čelsi dovodeći Enca Fernandeza iz Benfike za 121 milion evra.

Kada engleski reprezentativac prođe lekarske pregled ei parafira petogodišnji ugovor staviće se tačka na letnju sagu sa Ostrva gde je Arsenal u trci za pojačanjem pobedio Mančester siti. Iskoristio je Vest Hem tu novu trku dva najkvalitetnija tima iz minule sezone, Siti je stao na 85+5 miliona funti, Arsenal je na sto "bacio" koliko su tražile komšije iz Londona i došao je do trećeg kapitalnog pojačanja, jer je potpisao Kai Haverc iz Čelsija, a dogovoren je i dolazak defanzivca Jurijena Timbera iz Ajaksa.

 

 

Menadžer Mikel Arteta je ponovo bio ključ u transferu, ubedio je Rajsa da će imati značajniju ulogu nego u Sitiju, pa je i sam igrtač na kraju rado prihvatio odlične uslove. Rajs će dobiti centračnu ulogu u veznom redu i Arsenal će početi sa prodajom Tomasa Partija, koji je izgubio Artetino poverenje, a počeo je da kuburi i sa povredama.