Premijer liga

Mančester siti i Arsenal u trci za Rajsa: Na stolu Vest Hema ponuda od 90 miliona funti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2023 09:34
Mančester siti i Arsenal u trci za Rajsa: Na stolu Vest Hema ponuda od 90 miliona funti Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Mančester siti i Arsenal od kasno sinoć su i zvanično u trci za veznog igrača Deklana Rajsa, jer su poslali konkretne ponude na adresu Vest Hema i to od 90 miliona funti, odnosno više od 100 miliona evra.

Vest Hem je već odbacio dve ponude Arsenala, pa su "tobdžije" poslale i treću koja premašuje onu koju je u London poslata iz Mančestera. Naime, Siti je ponudio 80 miliona funti odmah i 10 miliona funti kroz bonuse, što je samo približno onome što je Vest Hem zamislio za svog kapitena i najboljeg igrača Lige konferencija, a to je 100 miliona funti.

Deklan Rajs (24) je "osigurač" u veznom redu, defanzivac koji svuda stiže, dobro distruibuira loptu, kontroliše tempo i važan je šraf u igri selekcije Engleske, gde deluje iza Džuda Belingema. Dete je Londona, počeo je karijeru u akademiji Čelsija, ali je od 2013. u Vest Hemu, za koji je debitovao još 2017. godine.

Menadžer Sitija Pep Gvardiola želi da ga upari sa Mateom Kovačićem i Rodrijem, a engleski mediji sa podozrenjem konstatuju kako je "prvak Evrope mora da kupi Kovačića i Rajsa da bi zamenili Gundogana koji je kao slobodan igrač pojačao Barselonu".

Arsenal već neko vreme traži zamenu za Tomasa Partija, Mikel Arteta želi Rajsa, pitanje je da li će moći da se takmiči sa šampionom i svojim učiteljem Pepom Gvardiolom.