Premijer liga

Gvardiola se dogovorio sa Gvardiolom, Siti još lomi Lajpcig

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 08:32
Gvardiola se dogovorio sa Gvardiolom, Siti još lomi Lajpcig Tanjug/AP Photo/Andreas Gora

Menadžer Mannčester sitija Pep Gvardiola polako realizuje zamisli oko renoviranja tima, pa je tako posle potpisivanja Matea Kovačića iz Čelsija, blizu da odbranu pojača još jednim hvrtaskim reprezentativcem - Joškom Gvardiolom.

Gvardiol je dogovorio lične uslove oko selidbe na "Etihad", prenose brojni mediji, a Sitiju ostaje da se dogovori sa Red Bul Lajpcigom koji nema ništa protiv da mladi defanzivac napusti klub za 100 miliona evra. Pep Gvardiola je poznat da ceni i vrednuje svoj klub, saradnike, igrače, ali i po tome da ne želi da plati fudbalera na tržištu više nego što sam misli da je njegova cena. Videćemo da li će platiti traženu sumu.

Gvardiol ima samo 21 godinu, Lajpcig ga je pre dve sezone otkupio od zagrebačkog Dinama za 19 miliona evra, ali dobre igre u Bundesligi, Ligi šampiona i Mundijalu ju Kataru uloženu sumu su upetostručile na tržištu, smatra nemački klub. Zaradiće i Lajpcig, ali i Dinamo jer ima još 15 odsto od ovog transfera.

Gvardiol je prošle sezone odigrao 41 meč (tri gola) za Lajpcig, a od kada nje došao na 85 mečeva bio je pet puta strelac. Za selekciju Hrvatske nastuio je 21 put.