Premijer liga

Kraj sage: Siti za petak zakazao Gvardiolu lekarske preglede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 17:00
Kraj sage: Siti za petak zakazao Gvardiolu lekarske preglede Guliver/AP Photo/Michael Sohn

Kraj sage "Gvardiol" posle mesec dana! Mančester siti je za petak zakazao lekarske preglede štoperu Lajpciga Jošku Gvardiolu i transfer će biti oficijalizovan do kraja nedelje! 

Pregovori Sitija i Lajpciga trajali su duže od mesec dana, na kraju su se dve strane dogovorile da obeštećenje iznosi 90 miliona evra plus bonus, tako da će hrvatski reprezentativac postati najskuplja prodaja Lajpciga u istoriji. Potvrda da je posao finiširan je i njegovo izostajanje iz današnjeg meča protiv belgijskog Sen Trona.

Prema najama medija, jer zvaničnih informacija još nema, ostali su da se dogovore još neki detalji oko ugovora, jer 15 odsto od transfera ide u kasu Dinama iz Zagreba. U svakom slulaju menadžer Pep Gvardiola će dobiti ono što je želeo, mada je Gvardiol propustio kompletan pripremni period sa "građanima" i biće mu potrebno vreme da se adaptira na igru u Premijer ligi i zahtevima španskog stručnjaka.

 

 

Gvardiol (21) je pre dva leta prešao iz Dinama u Lajpcig za 18,8 milion evra uz 15 odsto za Zagrepčane od sledećeg transfera. zaradili su svi, a benefit će imati defanzivac za koga Gvardiola smatra da će u skorijoj budićnosti biti jedan od najboljih u Premijer ligi.

Imao je 185 santimetara visoki defanzivac meteorski uspon, posle 52 meča za Dinamo je obukao dres Lajpciga, a posle 87 mečeva za nemački tim dolazi u redove aktuelnog vladara Evrope.