UEFA Liga šampiona

Gvardiola traži jednostavnost protiv Lajpciga: Znam da će mi se suditi po tome da li sam osvojio Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2023 15:27
Gvardiola traži jednostavnost protiv Lajpciga: Znam da će mi se suditi po tome da li sam osvojio Ligu šampiona Tanjug/AP Photo/David Cliff

Mančester siti je posle eliminacije Pari sen Žermena, bar prema bukmejkerima, postao glavni rival aktulenom vladaru Real Madridu za osvajanje Lige šampiona. "Građani" u utorak od 21.00 čas (TV Arena Premium 1) dočekuje Lajpcig u revanšu osmine finala i posle 1:1 u Nemačkoj za prolaz u četvrtfinale potrebna im je pobeda.

Menadžer Hozep Pep Gvardiola poznat je po pragmatičnom pristupu svakom meču a negde je najavio da od igrača traži mnogo jednostavnija rešenja u igri i više rada bez lopte.

"Svaki tim u ovoj fazi Lige šampiona ima ozbiljan kvalitet i snagu. Lajpcig je veoma agresivan tim, sa "visokim presingom", igra specifično i jako je teško naći protiv njih pravi tempo ili način prsinga. Sutra ćemo morati da odigramo na zavidnom nivou ako želimo da pobedimo. A, neće biti lako. Nije bitno koliko ćemo golova postići, prolazimo ako pobedimo", istakao je Pep Gvardiola.

Fokus Sitija na osvajanje trofeja Lige šampiona se ne menja.

"Ne kažem da se slažem sa tom tezom da Siti mora da osvoji Ligu šampiona po svaku cenu, ali apsolutno se slažem sa tim da se uspeh nekog tima odslikava kroz rezultat u takmičenju i da će mi se suditi po ishodu Lige šampiona. Od mog prvog dana na Etihadu pitaju me kad ću osvojiti Ligu šampiona. Ja to prihvatam i tu ništa ne može da se promeni. Ne znam tim ili trenera koji ne želi da osvoji Ligu šampiona. Svi to žele, bez izuzetaka".

 

 

Erling Haland ne postiže golove kao u prvom delu sezone, ali ipak je na 35 susreta postigao 34 gola.

"Ne volim igrače koji sede u šesnaestercu i postižu golove. Naravno, to je važno, ali mnogo toga u fudbalu je važno, a od Erlinga tražimo da aktivno učestvuje u igri. Ne može ni lako da postigne gol kada nije blizu šesnaesterca, zato mora da radi sve terenu i to jednostavnije. Možda u ovom času ne pruža ono što i u prvom delu sezone, ali mi znamo da on može mnogo više".

Ni Kevin de Brujne nije u najboljoj formi u ovom momentu iako je najbolji asistent.

"Ja tražim od Kevina da pronalazi najlakša rešenja. On ima neverovatnu sposobnost da stvori priliku, da je 'vidi' i kada je niko ne vidi. Ali, smatram da bi bio još bolji ako bude radio jednostavnbije stvari, da ne gubi loptu i igra više bez nje. Te jednostavne stavri će činiti da samo bude bolji. Kad se to dogodi ostalo će doći samo po sebi. On je kao Erling, ne želim od njega samo da postiže golove a da me za ostalo nije briga - on će postići više golova kada bude uključen u igru. Sa Kevinom je isto", objasno je šta traži od udarnih igrača Gvardiola.