Premijer liga

Gvardiola ostaje u Sitiju do 2025, pa i Halandova izlazna klauzula menja datum

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 15:43
Gvardiola ostaje u Sitiju do 2025, pa i Halandova izlazna klauzula menja datum Tanjug/AP Photo/David Cliff

Menadžer Hozep Pep Gvardiola produžio je ugovor sa Mančester sitijem do juna 2025. godine, a sa tom promenom biće izmenjena i izlazna klauzula Erlinga Halanda. Naime, norveška "gol mašina" je imao izlaznu klauzulu od 200 miliona evra za leto 2024. godine, pa će se ona promeniti i pratiće ugovor španskog trenera u Sitiju, piše "Marka".

Oriol Domenek na radio "Katalunji" je objavio da se Haland prilikom dolaska u Siti vremenski "vezao" za ostanak Gvardiole na klupi "građana". S obzirom da je Pep imao ugovor do juna 2024. godine, tako je i Norvežanin izlaznu klauzulu postavio do tog datuma.

Okolnosti su se promenile, Pep je produžio saradnju, tako da će i Haland svoju izlaznu klauzulu pomeriti za godinu dana. Jedino je pitanje hoće li ona u junu 2025. godine iznositi sadađnjih 200 miliona evra ili će se i ona promeniti.

 

 

Haland igra sezonu iz snova, postigao je 39 golova na 36 mečeva, sa 10 pogodaka prvi je strelac Lige šampiona, oborio je i neke rekorde u ovom takmičenju jer je postao najmlađi fudbaler koji je stigao do cifre od 30 pogodaka u elitnom klupskom takmičenju.

Sa poslednjim događanjima, piše "Marka" promeniće se verovatno i planovi Real Madrida koji je nameravao da plati 200 miliona evra u leto 2024. godine i dovede Halanda kao zamenu za Benzemu. Možda će Dušan Vlahović sada postati pik broj jedan za "kraljevski" klub, kako su pisali španski mediji poslednjih mesec dana.