Premijer liga

Premijer liga na Areni sport: Njukasl juri Ligu šampiona, Brajton izlazak na međunarodnu scenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 12:33
Premijer liga na Areni sport: Njukasl juri Ligu šampiona, Brajton izlazak na međunarodnu scenu Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP

Četiri kola pre kraja engleskog prvenstva, fudbaleri Njukasla imaju lepu priliku da se učvrste na trećem mestu tabele i uđu u konkurenciju za plasman u Ligu šampiona, ali će im za takav ishod biti potrebna pobeda na "Sent Džejms Parku", gde će u zaostalom meču 25. runde danas dočekati Brajton (20:30, Arena 2 Premium).

"Svrake" su tokom prethodnog vikenda ispustile pobedu protiv Lidsa (2:2), što su Liverpul i Mančester junajted oberučke iskoristili i borba za gornji dom se se dodatno zakuvala. Njukasl je u dalje treći sa 66 bodova, koliko imaju i "crveni đavoli", dok Liverpul sa bodom manje, preti sa pete pozicije. Međutim, Njukasl i dalje ima sve u svojim rukama i večerašnjom pobedom bi napravio ogroman korak ka povratku u evropsku elitu, koju čeka punih 20 godina. 

Sa druge strane, takav ishod pokušaće da osujeti Brajton, koji je pobedom nad Arsenalom u prethodnom kolu (3:0), stavio tačku na šampionsku trku u Engleskoj i titulu praktično dodelio Mančester sitiju. Uz to, "galebovi" su sebi najverovatnije obezbedili mesto u jednom od evropskih takmičenja pošto se nalaze na šestoj poziciji tabele sa 58 bodova. Imaju dve utakmice manje i po bod više od najbližih pratioca Totenhema i Astona Vile i za mesto u Top 7 im fali još pet bodova.

Njihov prvi susret u Brajtonu završen je 0:0.

Premijer liga, zaostala utakmica 25. kola.

Njukasl - Brajton 20:30 (Arena 2 Premium)