Premijer liga

Njukasl bez problema protiv Brajtona: "Svrake" grabe ka Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

18.05.2023 22:34
Njukasl bez problema protiv Brajtona: "Svrake" grabe ka Ligi šampiona Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP

Njukasl je na svom stadionu u zaostaloj utakmici 25. kola Premijer lige savladao Brajton sa 4:1 (2:0) i tako učvrstio treću poziciju na tabeli, s obzirom na to da sada ima tri boda i utakmicu više od Mančester junajteda.

Izabranici Edija Haua su odlično otvorili utakmicu i do vođstva su došli u 22. minutu. Napadač Brajtona, Denis Undav, je nespretno reagovao u svom šesnaestercu i zatresao je sopstvenu mrežu.

Delovalo je da će to biti jedini pogodak u prvom poluvremenu, ali je Njukasl došao i do drugog u četvrtom minutu nadoknade. Kiran Tripije je odlično centrirao što je iskoristio bivši igrač Brajtona, visoki Den Brn i sproveo loptu u mrežu.

Na startu drugog dela gosti su uspeli da smanje na 2:1. Strelac autogola, Deniz Undav se iskupio u 51. minutu je iskoristio asistenciju Bilija Gilmora i zatresao mrežu domaćina.

Ipak, do kraja meča Brajton nije uspeo da poravna rezultat, te je u 89. minutu Migel Almiron uposlio Kaluma Vilsona, a ovaj se odlično snašao i pogodio 3:1.

Konačan rezultat postavio je Bruno Gimaraeš u prvom minutu sudijske nadoknade, a u ulozi asistenta našao se Kalum Vilson.