Premijer liga

Jirgen Klop najavljuje titulu sledeće godine: Spremni smo da je osvojimo

komentari (0)

Autor: Konstantin Radulović

14.05.2023 10:52
Jirgen Klop najavljuje titulu sledeće godine: Spremni smo da je osvojimo Tanjug/AP Photo/Jon Super

Trener fudbalera Liverpula, Jirgen Klip najavljuje da će njegov tim naredne sezone biti konkurentniji u borbi za titulu nego što je to bi ove.

Tim sa "Efidlda" u ponedeljak od 21.00 čas (TV Arena 1 Premium) očekuje meč 36. kola Premijer lige protiv Lestera u kojem u je potrebna pobeda kako bi nastavio borbu za plasman u Ligu šampiona, iako taj posao neće biti lak.

Naime, Mančester junajted ima četiri boda više, ali i utakmicu manje od "redsa", pa je u ovom trenutku ekipa Erika ten Haga u mnogo povoljnijem položaju.

"Sve znam, ali mi ne odustajemo. Imamo još tri utakmice do kraja sezone i trudićemo se da pobedimo u sve tri. Ne znam da li će to biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona, ali na mojim igračima je da to urade", rekao je Klop, a zatim je pričao i o narednoj sezoni:

"Imali smo određenih problema ove sezone, ali u sledećoj želimo da budemo konkurentniji u borbi za titulu. Neka predviđanja govore da vam je za osvajanje šampionskog pehara potreno nešto malo više od 25 utakmica i mi ćemo se truditi da ih sledeće sezone ostvarimo. Ukoliko bi u tih 25 bile i one protiv Mančester sitija. Mančester junajteda, Njukasla i Arseala, to bi bio samo još jedna plus više".

Liverpul je poslednju titulu u Premijer ligi osvojio 2020. godine i na nju je čekao pune tri decenije, budući da je pre toga šampion Engleske bio još davne 1990. godine.