Premijer liga

Još malo strpljenja ima Čelsi za Grema Potera: Nagelsman čeka u "svlačionici"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2023 15:24
Još malo strpljenja ima Čelsi za Grema Potera: Nagelsman čeka u "svlačionici" AP Photo/Martin Meissner

Čelsi još jednom napravio tri koraka unazad, poraom od Aston Vile ne samo da je definitivno ispao iz trke za neko od evropskih takmičenja kroz Premijer ligu, nego mu ostaje samo Liga šampiona da se i naredne sezone obezbedi igranje u Evropi. Na tom putu prvo stoji Real Madrid, tako da malo ko daje i minium šansi ekipi Grema Potera da napravi čudo.

Tri vezana trijumfa (Lids, Dortmund, Lester), pa remi sa Evertonom i dvonedeljna pauza smatrani su krajem krize Čelsija i juriš ka novim pobedama. A, dogodilo se da im je Aston Vila očitala lekciju na "Stamford Bridžu" i ogolila sve probleme koje ima menadžer Grem Poter. 

Vlasnik Čelsija Tod Bejli ima sve manje strpljenja za Potera jer i sam vidi da 600 miliona funti uloženih u igrače ne daje rezultate. I dalje podržava Potera, ali engleski i svetski mediji već na klupu dovode Julijana Naglesmana. Bivšeg trenera Bajerna već su smestili "u svlačionicu" i samo se čeka poziv sa Stamfor Bridža. Ako je suditi po konfiguraciji tima sastavljenog od brojnih mladih igrača, a načinu rada i uspesima sa Lajpcigom u sličnom konceptu, Nagelsman je prvi izbor za Čelsi.

Šta čeka Bejli? Pre svega naredna četiri meča u 18 dana gde Čelsi igra protiv Liverpula, Vulverhemptona i Brajtona u Premijer ligi, kao i dvomeč sa Realom u četvtrtfinalu Lige šampiona. 

"Naravno da smo razočarani posle poraza, osećao sam se kao da ne napredujemo. Moraćemo da analiziramo performanse, ne krivim nikoga jer ja preuzimam odgovornost. Mi smo tim i kad dobijamo i kad gubimo. Oporavićemo se od ovog poraza i pripremamo se za duel sa Liverpulom. Moramo da odgovorimo pozitivno", istakao je Poter po već ustaljenoj mantri.

 

 

Zanimljiv komentar dao je bivši napadač Čelsija Džimi Flojd Haselbank.

"Čelsi se odlučio za mlade igrače, oni moraju da rade, ali i da im se da vreme da porastu. Kad se oslonite na mlade igrače, onda znate da će biti i grešaka. Grem Poter je menadžer kojeg je klub izabrao. Zaglavio je sa njim i moraće da ga istrpi do kraja. Ako nastavi da gubi znaš šta treba da uradiš. Sve je u rezultatu. Poter ima problema u poslednjoj trećini, stvaraju se šanse, nema "devetke" da to realizuje. Teško je tako doći do rezultat", istakao je Haselbank.