Premijer liga

Čelsi ne planira da smeni menadžera: Ako je mogao Arteta u Arsenalu, može i Poter na "Stamford bridžu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 12:51
Čelsi ne planira da smeni menadžera: Ako je mogao Arteta u Arsenalu, može i Poter na "Stamford bridžu" Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Grem Poter je na udaru kritika i javnosti i stručnjaka i navijača Čelsija, ali vlasnik Tod Beli i njegovi saradnici ni ne planiraju da ga smene. Prema vestima sa Ostrva oni mu i dalje pružaju bezrezervnu podršku verujući u njegovu stručnost i započeti projekat.

"Ako je Arsenal mogao da istrpi Mikela Artetu, možemo i mi Potera", prenose stav uprave engleski mediji.

U Čelsiju smatraju da su posle uloženih 600 i kusur miliona funti u pojačanja, a reč je o veoma talentovanim mladim fudbalerima, Poteru samo potrebno vreme da im usadi način igre i pobedničku filozofiju. Trenutno "plavcima" ne cvetaju ruže, ispali su iz svih engleskih kupova, posle poraza od Sautemptona ostali su 10. u Premijer ligi sa 31 bodom i daleko su od Evrope.

Ostala im je Liga šampiona. Izgubili su u prvom meču osmine finala od Borusije u Dortmundu 1:0 i možda bi za ovaj tim prolazak u četvrtfinale bio zamajac za bolje igre i rezultate.

Kvalitet igrača postoji, ekipa je sastavljena od 20-tak reprezentativaca raznih zemalja. Tu su iskusni golmani Mendi i Kepa, Tijago silva, Aspilikueta, Kulibali, Kante, Omabejang, Ziješ, Kovačić, Sterling. Tod Beli je Enca Fernandeza platio Benfiki 121 milion evra što je bio rekordni transfer u Premijer ligi, stigli su mlaže snage Mihailo Mudrik, Žoao Feliks na pozajmicu iz Atletiko Madrida, Badiašil, Fofana, Madueke... Uz Risa Džejmsa, Džejsona Maunta, Kaja Haverca, Čelsi ima igrački kadar za vrh Premijer lige. Zato, možda je nešto i do trenera.

Grem Poter je javno rekao da nije problem u njemu, već da je za kvalitetnu igru potrebno vreme. Ovu sezonu su po svemu sudeći "pojeli skakavci", samo se mnogi stručnjaci u Britaniji upozoravaju da će ostanak bivšeg trenera Brajtona unazaditi dvostrukog osvajača Lige šampiona.