UEFA Liga šampiona

Svanulo i menadžeru Čelsija Poteru: Bilo je napeto na kraju meča, ali momci su igrali fantastično

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.03.2023 12:59
Svanulo i menadžeru Čelsija Poteru: Bilo je napeto na kraju meča, ali momci su igrali fantastično Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Čelsi je u četvrtfinalu Lige šampiona, konačno je "Stamford Bridž" imao čemu da se raduje. Pokazao je tim iz Londona da ima i kvalitet i mentalitet, uspeo je da nadoknadi minus iz Dortmunda i pobedom od 2:0 da nastavi takmičenje među osam najboljih u elitnom takmičenju.

Igrali su "plavci" veoma dobro 60 minuta, onda su trpeli i istrpeli veliki pritisak Nemaca do kraja. 

"Nisam siguran kako se osećam. Mnogo je emocija. Bilo je napeto na kraju meča, ali momci su igrali fantastično. Oduševljen sam što smo prošli dalje. Prošli smo kroz težak period i ovo takmičenje nam mnogo znači. Želeli smo da prođemo među najboljih osam i to nam je dobra osnova za narednih nekoliko nedelja", rekao je menadžer Grem Poter.

On je istakao da Čelsi sada mora da se okrene obavezama u Premijer ligi.

"Moramo da se oporavimo i pripremimo za subotu kada igramo protiv Lestera. Ovo je sjajno za momke, dve utakmice bez primljenog gola posle teškog perioda. To se u životu dešava, radi se o tome kako ćete reagovati, a igrači su bili fantastični".

Čelsi je do trijumfa stigao golovima Rahima Sterlinga u 43. i Kaja Haverca u 53. minutu iz penala. Haverc je prvo pogodio stativu, ali je penal ponovljen zbog ulaska igrača Dortmunda u šesnaesterac. Drugi, uspešan pokušaj nemačkog napadača menadžer nije gledao.

"Iskren da budem nisam sve najbolje video. Znam samo da je neko ušao u šesnaesterac pre vremena. Dešavaju takve stvari. Haverc je izdržao pritisak. Očigledno je da imamo poverenja u njega. Nisam gledao kad je šutirao, ali sam bio oduševljen kada sam čuo urlanje navijača. Izvođenje penala nije za mene, divim se svakome ko to radi", zaključio je Poter.