Premijer liga

Čelsi razgovarao sa Nagelsmanom: Glavna spona su njegovi bivši direktori iz Lajpciga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 23:09
Čelsi razgovarao sa Nagelsmanom: Glavna spona su njegovi bivši direktori iz Lajpciga Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Julijan Nagelsman napravio je prvi korak ka klupi Čelsija jer je imao sastanak sa čelnim ljudima engleskog kluba,  prenose mediji sa Ostrva.

Bivši trener Bajerna, smenjen u martu, saslušao je projekat koji su mu predstavili stari znanici, sportski direktor Lorens Stjurt i tehnički direktor Kristofer Vivel. Oni su bili i glavna spona u izboru Nagelsmana jer su  sa njim uspešno sarađivali u Red Bul Lajpcigu. Prema saznanjima medija, Čelsi nije još doneo odluku ko će sesti na klupu u narednoj sezoni, jer je vlasnik Tod Bejli insistirao na više kandidata kako bi se pronašlo najbolje rešenje za projekat kome teže.

 

 

Zna se da je i Luis Enrike, bivši selektor Španije i nekadašnji trener Barselone, bio na sastanku, kao i da su još neki treneri, poput Antonija Kontea na spisku kandidata. Ipak, ako se uzme u obzir ta spona Nagelsmana sa bivšim direktorima iz Lajpciga, nema sumnje da je on u ovom času prvi favorit. Sem, ako se možda ne pojavi Real Madrid...

Frenk Lampard je iz tih razloga prihvatio ulogu vatrogasca do kraja sezone znajući da nema šanse da nastavi sa radom i naredne sezone.