Premijer liga

Everton osigurao opstanak, pa odustao od žalbe na poslednju kaznu Premijer lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 15:23
fudbaleri Evertona obezbedili ostanak u elitnom ringu, uprkos oduzimanju bodova Guliver/AP Photo/Jon Super
fudbaleri Evertona obezbedili ostanak u elitnom ringu, uprkos oduzimanju bodova

Everton se u više navrata u prošlosti oglušio o pravila finansijskog fer-pleja, zbog čega mu je Premijer liga u dva navrata oduzimala bodove u tekućoj sezoni, na šta se klub žalio, da bi sada odustao od žalbe na kasniju sankciju te vrste.

Dakle, više nema problem s tim što je tom prilikom skraćen za dva boda, verovatno zbog toga što je u međuvremenu, uprkos pomenuti klinovima u točkovima, za šta je sam kriv, uspeo da obezbedi opstanak u engleskoj fudbalskoj eliti. 

Saslušanje po žalbi trebalo je da bude održano sledeće nedelje, a odluka doneta pre poslednjeg kola, ali je Everton odustao od žalbe na izrečenu kaznu povodom probijanja granice održivosti za skoro 17.000.000 funti. 

 

 

Prethodna kazna, za greh iste prirode iz sezone 2021/22. bila je 10 bodova, ali je ona naknadno smanjena na šest. Pa, opet sve to nije omelo ekipu da uradi što je do nje na terenu i tako na svoj način pomogne problematičnoj upravi. 

Dva kola pre kraja prvenstva, Everton drži 15. mesto, na dovoljnoj distanci od rivala iz zone ispadanja, pošto je u 36 kola ostvario 12 pobeda, devet remija i 15 poraza, odnosno skupio 37 bodova.

Posle teškog stradanja protiv Čelsija (0:6), polovinom aprila, nije izgubio nijedan duel, a čak tri od četiri rešio je u svoju korist.