Premijer liga

Pratićemo s velikim interesovanjem odluke u drugim slučajevima: U Evertonu šokirani i razočarani oduzimanjem 10 bodova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 17:37
Pratićemo s velikim interesovanjem odluke u drugim slučajevima: U Evertonu šokirani i razočarani oduzimanjem 10 bodova Guliver

Engleska, Evropa i ostatak fudbalskog sveta danas bruje o odluci čelnika Premijer lige da Evertonu oduzmu 10 velikih bodova, zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, što bi ovaj klub iz Liverpula moglo da košta opstanka u elitnom rangu takmičenja na kraju sezone 2023/2024. Čekala se reakcija "karamela" i stigla je nešto kasnije.

Malo je reći da su na "Gudison parku" ostali u čudu kada su čuli da su umesto očekivane novčane sankcije ostali bez brda bodova i ozbiljno pali u aktuelnom poretku premijerligaša. Podnošenje žalbe se podrazumeva. 

"Razočarani smo i šokirani ovakvom odlukom Komisije. Smatramo da nam je dodeljena neprimerena sankcija. Uložićemo žalbu i o tome smo već obavestili čelnike Lige. Everton je uvek bio otvoren i transparentan klub, koji je poštovao pravila. Ne razumemo optužbe koje je protiv nas podigla Premijer liga", prvi je deo saopštenja Evertona.

 

 

Pomenuti premijerligaš očekuje da na isti način budu procesuirani takvi grehovi drugih klubova, među kojima se nalaze i aktuelni evropski šampion Mančester siti i bivši kontinentalni prvak Čelsi. 

"Smatramo da smo kažnjeni prestrogo u odnosu na to kakvi su dokazi ponuđeni. Pratićemo s velikim interesovanjem odluke u drugim slučajevima u Premijer ligi", objavio je engleski klub na službenoj stranici.

Everton je u trogodišnjem periodu imao gubitak od gotovo 372 miliona funti, a propisana granica iznosi 105.000.000. Usled ovog prekoračenja i dobijene kazne, klub iz Liverpula spušten je na 19. poziciju i sada ima svega četiri boda. 

Standings provided by Sofascore