Premijer liga

Notingem Forest uložio žalbu na oduzimanje bodova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 10:06
Igrači Notingem Foresta Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Igrači Notingem Foresta

Notingem Forest je uložio žalbu na oduzimanje četiri boda zbog kršenja pravila o profitu i održivosti Premijer lige, potvrdio je klub. Nezavisna komisija utvrdila je da su Forestovi gubici i periodu za sezonu 2022/23 premašili prag od 61 milion funti za 34,5 miliona funti.

Usledila je kazna i oduzimanje četiri boda što je "šumare" vratilo u zonu ispadanja na 18. mesto. Oni su  bili drugi klub iz Premijer lige koji je bio kažnjen posle Evertona. "Karamelama" je prvobitno bilo oduzeto 10 bodova, a posle žalbe kazna im je smanjena na "minus šest" bodova. 

Notingem se nada da će i njihova žalba uroditi plodom, mada je pitanje da li će se to i dogoditi jer su bolje prošli nego što je naloženo propisima. Naime, prema propisima Forestu je trebalo da se oduzme šest bodova: tri za prekršaj i još tri za visinu prekršaja. Zbog "ranog izjašnjavanja o krivici" i "saradnji" za visinu prerkršaja bili su kažnjeni samo bod.

Klubovi Premijer lige mogu da imaju gubitak od 105 miliona funti u periodu za tri sezone, odnosno 35 miliona funti po sezoni. Međutim, Forestov maksimalni gubitak je mogao da bude 61 milion funti jer su proveli dve sezone u Čempionšipu.

Vodi se istražni postupak protiv Mančester sitija čpo 114 tačaka, ali još uvek se čeka ishod. Svi žalbeni propisi moraju da se završe do 24. maja.