Premijer liga

FA Engleske pomilovala Everton, vraćena su mu četiri boda u Premijer ligi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.02.2024 15:18
Dobra vest stigla je "Gudison park" Guliver
Dobra vest stigla je "Gudison park"

Dobra vest stigla je na „Gudison park“: Everton je danas dobio pomilovanje!  Nezavisna komisija za žalbe Fudbalske asocijacije Engleske (FA) objavila je danas da je Evertonu umanjena kazna oduzimanja bodova sa prvobitnih 10 na šest, zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.

Klub iz Liverpula je u novembru prošle godine kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova i tada su iz kluba priznali da su prekršili pravila finansijskog fer-pleja, što je rezultiralo gubitkom 124 miliona funti, 24 miliona više od dozvoljenog. Everton sada ima 25 umesto 21 boda i skočio je na 15. mesto tabele, ispred Notingem Foresta i Brentforda

"Dok klub još razmatra odluku Nezavisne komisije, zadovoljni smo što je naša žalba rezultirala smanjenjem bodovnih sankcija. Bez obzira na ovu odluku i pozitivan ishod, Klub ostaje u potpunosti posvećen saradnji sa Premijer ligom u vezi sa tekućim postupcima pokrenutim za obračunski period koji se završava u junu 2023. godine. Klub još uvek razmatra šire implikacije ove odluke i u ovom trenutku neće davati dalje komentare", piše u zvaničnom saopštenju Evertona.

 

 

Dobio je tim sa „Gudisona“ vetar u leđa u borbi za opstanak u ligi, ali samo privremeno. Evertonu je ovo bila kazna za kršenje fer-pleja iz sezone 2021/22, ali isti prekršaj napravili su i sezoni 2022/23 Premijer lige, a ta sankcija i kazna još uvek nije izrečena. 

Konačna odluka mora da bude doneta do 8. aprila.