Premijer liga

Haland ponovo u najužem izboru za igrača sezone Premijer lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 19:26
Erling Haland i Virdžil Van Dajk su kandidati za MVP sezone Tanjug/AP Photo/Jon Super
Erling Haland i Virdžil Van Dajk su kandidati za MVP sezone

Erling Haland je prošle sezone postao prvi fudbaler koji je objedinio dva priznaja za igrača godine u Premijer ligi: onu glavnu i onu za najboljeg mladog.

Nije ponovio prošlu sezonu kada je oborio rekord sezone od 36 pogodaka u 35 susreta, ali se i ove nalazi u najužem izboru za MVP igrača sezone. Uz njega su tu njegov saigrač Fil Foden, zatim Martin Odegard i Deklan Rajs iz Arsenala, napadač Čelsija Kol Palmer, golgeter Njukasla Aleksandar Isak, Oli Votkins iz Aston Vile, te defanzivac Liverpula Virdžil Van Dajk. 

 

 

Haland, Foden, Palmer i Isak su takođe nominovani i za najboljeg mladog igrača, a konkurencija su im još Bukajo Saka, Vilijam Saliba (Arsenal), Kobi Majnu (Mančester j) i Dastin Udogi (Totenhem).

 

 

Kod trenera, u najužem krugu su Pep Gvardiola (Mančester siti), Mikel Arteta (Arsenal), Jirgen Klop (Liverpul), Unai Emeri (Aston Vila) i Andoni Iraola (Bornmut). Pobednici će biti odlučeni javnim glasanjem na panelu Premijer lige a rezultati će biti objavljeni 18. maja, dan pre završetka šampionata.

 

 

Do sada je samo Kristijano Ronaldo dva puta uzastopno (2006/07, 2007/08) bio proglašavan najboljim igračem, a poslednje četiri sezone dominiraju fudbaleri Mančesterv sitija jer su priznanja dobijali Kevin De Brujne (2019/20, 21/22), Ruben Dijas (2020/21) i prošle sezone Erling Haland.