Premijer liga

Produžen rok za prodaju Mančester junajteda: Ser Ratklif i Šeik Jasim dostaviće nove ponude

komentari (0)

Izvor: Euronews

23.03.2023 20:24
Produžen rok za prodaju Mančester junajteda: Ser Ratklif i Šeik Jasim dostaviće nove ponude Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Vlasnik "Ineosa" ser Džim Ratklif i katarski bankar šeik Jasim bih Hamad Al Tani spremni su da podnesu nove ponude za kupovinu Mančester junajteda nakon što je rok produžen na njihov zahtev zbog konfuzije u sredu uveče.

Ponuđačima je rečeno da imaju rok do 22 sata da podnesu drugu, revidiranu ponudu, ali je nejasno kada će biti taj novi rok. Engleski mediji su shvatili da postoji još nekoliko drugih investitora koji će dostaviti ponude do tog novog roka. Podrazumeva se da je američka investiciona kompanija "Eliot" dala ponudu za kupovinu manjinskog udela, bez obzira na to ko će na kraju biti vlasnik kluba. 

U sredu veče je nastao pravi haos, jer su ser Džim Ratklif i šeik Jasim podneli zahteve "Reinu" - investicionoj banci koja sprovodi prodaju - da im se produži rok za dostavljanje nove ponude što im je i odobreno.

"Ineos" želi da kupi kombinovani udeo Glejzera od oko 69 odsto, ali Кatarci ciljaju 100 odsto kluba. "BBC Sport" je saznao da su se zvaničnici Junajteda nedavno susreli sa osam različitih potencijalnih investitora tokom desetodnevnih sastanaka na visokom nivou, uključujući Ratklifa i predstavnike šeika Jasima.

 

 

Veličina njihovih početnih ponuda nije obelodanjena - prema izveštajima, obe su u rangu od 4,5 milijardi funti - ali su očigledno bile daleko ispod procene od 5-6 milijardi funti koju su zahtevali Glejzerovi.

Sledeće ključno pitanje je da li oni – ili bilo koji drugi potencijalni ponuđači – mogu da podnesu ponudu koja će ubediti Glejzere da prodaju? Engleski mediji prenose da je finski biznismen Ziliacus dostavio svoju ponudu, ali da on želi da u vlasnički paket uključi i navijače.

 

 

Ako se nijedna ponuda ne bude uklapala u potražnju, sa Junajtedovim bogatstvom koje se značajno poboljšalo poslednjih meseci pod vođstvom menadžera Erika Ten Haga, Amerikanci bi mogli da odluče da zadrže klub i možda umesto toga žele da prodaju manjinski paket akcijama poput američkog hedž fonda "Eliot Investment Manadžment".

Za sada Mančester junjated je u rukama porodice Glejzer, hoće li biti prodaje ili ne znaće se uskoro.