Premijer liga

Geret Sautgejt pravi čovek za Mančester junajted

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 22:03
Geret Sautgejt, selektor Engleske Tanjug/AP Photo/Steven Paston/PA
Geret Sautgejt, selektor Engleske

Erik Ten Hag polako može da sumira svoje vreme u Mančester junajtedu jer je rastanak sa klubom gotovo neminovan na kraju sezone, ističe engleski mediji. Zato ne prestaju sa nekim glasinama oko budućeg menadžera ili bar oko profila kakvog želi novi suvlasnik ser Džimi Ratklif.

Naime, samo Geret Satgejt, selektor Engleske, poseduje ono što Ratklig želi: da je Britanac, da sjajno poznaje Premijer ligu, a da je moderan trener koji će umeti da uklopi veliki broj igrača sa različitih kontinenata. S obzirom da je pod ugovorom sa Engleskom do decembra ove godine, a da će ishod UEFA EURO u Nemačkoj uticati na njegov status i položan, "Dejli Mejl" nagoveštava da će Junajted pokušati da se dogovori sa njim do kraja aprila kako bi se formirao i strulčni štab i napravio prelazni rok kakav žele i sportski sektor kluba i sam Sautgejt.

 

 

Nije tajna da Sautgejt trpi određene pritiske posle Mundijala u Kataru, gde je zaustavljen u četvrtfinalu i da stručna javnost smatra da su potrebne promene jer je bivši igrač Aston Vile, Midlzbroa na čelu "Gordog Albiona" od 2016. godine.

Mana Sautgejta je što nije vodio nijedan klub sem Midlzbroa na čijoj je klupi sedeo od 2006. do 2009. godine, a zatim je bio uposlenik FA Engleske u akademiji, mladoj selekciji, pa A timu.

Mediji barataju sa mnogim imenima, jedan od njih je i Tomas Frank, nemački stručnjak na klupi Brentforda. Ali, Sautgejt je prva Ratklifova želja.