Premijer liga

Posao je blizu kraja: FA odobrila ponudu Retklifa za kupovinu manjinskog udela Mančester junajteda

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.02.2024 15:46
Stadion Mančester junajteda AP Photo/Jon Super
Stadion Mančester junajteda

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odobrila je predloženu ponudu britanskog milijardera Džima Retklifa o kupovini 25 odsto udela u Mančester junajtedu.

Retklif je u decembru prošle godine postigao dogovor o kupovini 25 odsto udela kluba sa "Old traforda", a za to je, kako prenose svetski mediji, spreman da izdvoji oko 1,3 milijardi dolara.

"Porodica Glejzer zadržaće većinski udeo u Mančester junajtedu, dok će petrohemijska kompanija Ineos preuzeti kontrolu nad fudbalskim operacijama u klubu", stoji u tekstu koji je objavio uglendi BBC.

 

 

Britanski mediji podsećaju da je Premijer liga u ponedeljak odobrila Retklifovu ponudu, a on je imao rok do 17. februara da završi kupovinu.

"Premijer liga sada čeka potvrdu o završetku transakcije", navodi se u saopštenju Premijer lige.

Retklif bi prema ranijem dogovoru trebalo da uloži još 300 miliona dolara u naredne investicije u stadion "Old Traford" i klub pokuša da vrati na staze stare slave.

Podsećanja radi, američka porodica Glejzer je Mančester junajted kupila 2005. godine za 790 miliona funti, ali već od prvog dana naišla je na veliki otpor kod velikog broja navijača ovog kluba sa kojima nikada nije uspela da se pronađe "na istoj talasnoj dužini".