Premijer liga

Džim Retklif uzeo "parče" Mančester junajteda i "nanišanio glavu" Erika ten Haga: Novi manjinski vlasnik želi da vidi leđa aktuelnom treneru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 16:49
Džim Retklif uzeo "parče" Mančester junajteda i "nanišanio glavu" Erika ten Haga: Novi manjinski vlasnik želi da vidi leđa aktuelnom treneru Guliver/(AP Photo/Ronald Zak)

Erik ten Hag već neko vreme nalazi se pred otkazom u Mančester junajtedu, a definitivan ulazak ser Džima Retklifa u vlasničku strukturu čuvenog engleskog kluba trebalo bi ubrza odlazak trenera iz Holandije na izlazna vrata. 

Večeras je u etar puštena zvanična informacija o kupovini 25 odsto deonica "crvenih đavola" od strane poznatog milijardera, za kog se od ranije zna da jedva čeka da vidi leđa aktuelnom šefu stručnog štaba slavnog kluba sa "Old Traforda". 

"Iako je komercijalni uspeh kluba obezbedio da uvek ima raspoloživih sredstava za osvajanje trofeja na najvišem nivou, taj potencijal u poslednje vreme nije poptuno ostvaren. Donećemo znanje, stručnost i talenat iz šire grupe Ineos sport, kako bismo pomogli napredak kluba, istovremeno obezbeđujući sredstva u investiranje u Old Traford", ističe se u saopštenju Džima Retklifa, inače velikog navijača Mančester junajteda i vlasnika petrohemijske kompanije Ineos, koji u klub sa "Old Traford" donosi 300 miliona dolara. 

 

 

Jedan od važnijih nauma novog manjinskog vlasnika Junajteda je promena trenera. Prema ranijim navodima engleskih medija, on je već razgovarao sa Gremom Poterom, bivšim menadžerom Čelsija oko preuzimanja tima.

Ratklif već neko vreme otvoreno izražava nezadovoljstvo radom holandskog stručnjaka, a posebno mu smetaju neuspesi ove sezone. Što u Premijer ligi što u Ligi šampiona, gde je Junajted u konkurenbciji s Bajernom, Kopenhagenom i Galatasarajem završio na zadnjem mestu, ostavši čak i bez prekomande u Ligu Evrope. 

"Znamo da je nas čeka mnogo izazova i napornog rada, kojima ćemo pristupiti strogo, sa profesionalizmom i strašću. Posvećeni smo radu sa svima u klubu, upravi, zaposlenima, igračima i navijačima da pomognemo da klub napreduje. Naša zajednička ambicija je jasna, svi želimo da se Mančester junajted vrati tamo gde mu je mesto, na sam vrh engleskog, evropskog i svetskog fudbala"", izjavio novi deoničar Junajteda. 

 

 

 

Navijači Junajteda rado bi videli Zinedina Zidana na klupi, za njihov ukus dobar kandidat je i Roberto de Zerbi, menadžer Brajtona, a pojedini mediji ističu da se opipavao "puls" i Žulenu Lopetegiju, nekadašnjem selektoru Španije, treneru Reala, Sevilje i Vulverhemptona.

Junajted je trenutno osmi u Premijer ligi, zaostaje mnogo za Arsenalom, Liverpulom, Aston Vilom... i nalazi se u seriji od tri meča bez pobede. Sledeći put na teren izlazi 26. decembra, kada mu u goste dolazi Aston Vila. 

 

 

Standings provided by Sofascore