Premijer liga

Ser Džim Ratklif već razgovarao sa Gremom Poterom oko preuzimanja Mančester junajteda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 22:35
Grem Poter, kandidat za menadžera Junajteda Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Grem Poter, kandidat za menadžera Junajteda

Erik ten Hag nalazi se pred otkazom u Mančester junajtedu i samo je pitanje vremena i imena novog menadžera kada će Holanđanin dobiti otkaz.

Prema navodima engleskih medija, budući manjinski vlasnik "crvenih đavola" Ser Džim Ratklif već je razgovarao sa Gremom Poterom, bivšim menadžerom Čelsija oko preuzimanja tima. Ne krije Ratklif nezadovoljstvo radom holandskog stručnjaka, posebno neuspesima ove sezone i pogovoto posle ispadanja iz Evrope kada su u konkurenciji sa Bajernom, Kopenhagenom i Galatasarajem zauzeli poslednje mesto. Ratklif veoma ceni Poterov rad i smatra ga pogodnim da pruzme tim i spase sezonu.

Sa druge strane, mediji ističu da je Ten Hag siguran na kromilu sve dok vlasnici Glejzerovi ne prodaju paket od 25 odsto akcija Ratklifu, a taj proces je u toku i trebalo bi očekivati da se uskoro i završi.

 

 

Navijači Junajteda rado bi videli Zinedina Zidana na klupi, po njima je dobar kandidat i Roberto de Zerbi, menadžer Brajtona, a pojedini mediji ističu da se opipavao "puls" i Žulenu Lopetegiju, nekadašnjem selektoru Španije, treneru Reala, Sevilje i Vulverhemptona.

Junajted je trenutno šesti u Premijer ligi, ali ne zaostaju mnogo za konkurentima, lider Liverpul im "beži" 10 bodova.