Premijer liga

Premijer liga: Barnli vratio Brentford u borbu za opastanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 18:07
David Datro Fofana je promašio zicer, pa kasnije bio i strelac za Barnli Tanjug/Richard Sellers/PA via AP
David Datro Fofana je promašio zicer, pa kasnije bio i strelac za Barnli

Komplikuje se borba za opastanak u Premijer ligi, jer je Barnli savladao Brentford 2:1 (1:0) u 29. kolu i vratio rivala u "realnost" a ona je borba za ostanak u najjačoj ligi na svetu.

Brentford je stigao u goste Barnliju kako bi sa eventualna tri boda odlepio od opasne zone, ali je doživeo pravi debakl koji je počeo već u osmom minutu. Serhio Regilon je napravio faul, posle VAR konsultacije dosuđen je penal za Barnli, ali na opšte iznenađenje sudija Bond je isključio levog beka Brentforda.

Brun Larsen je doneo prednost domaćinu na "Turf Mur" stadion, a onda i promašio zicer (Datro Fofana). Imali su goste preko Ivana Tonija i Joana Vise dve solidne prilike za izjednačenje, ali u nastavku je David Datro Fofana, pozajmljeni napadač iz Čelsija, postigao i drugi gol potpisavši tek četvrtu pobedu Barnlija u sezoni. Kristofer Ajer je smanjio na 2:1, igralo se do 104. minuta, ali je Barnli slavio.

Možda ih ova tri boda neće spasiti, ali će im biti motivacija za finiš sezone.

Luton je ugostio Notingem Forest i imao je priliku da se pobedom izjednači bodovno sa rivalom, ali "šumari", iako su vodili sve do 89. minuta nisu slavili jer je Luk Beri izjendačio i razlika ova dva kluba ostala je ista.

Stameni napadač Kris Vud postigao je zlata vredan gol u 34. minutu, dovoljan samo da Notingem Forest prekine niz od tri poraza, ne i da lakše diše na reprezentativnoj pauzi.

Premijer liga, 29. kolo

Subota

Barnli - Brentford 2:1 (1:0)
/Brun Larsen 10 pen, Fofana 62 - Ajer 83/

Luton - Notingem Forest 1:1 (0:1)
/Beri 89 - Vud 34/

Fulam - Totenhem 18:30 (A1P)

Nedelja

Vest Hem - Aston Vila 15:00 (A3P)

Odloženo

Arsenal – Čelsi
Kristal Palas – Njukasl
Mančester junajted – Šefild
Vulverhempton – Bornmut
Everton - Liverpul
Brajton - Mančester siti

 

Standings provided by Sofascore