Premijer liga

Heroj Arsenala David Raja "kupio" sebi ugovor u Londonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 17:11
David Raja u zagrljaju saigrača Arsenala posle trijumfa nad Portom Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP
David Raja u zagrljaju saigrača Arsenala posle trijumfa nad Portom

Golman David Raja bio je jedan od junaka Arsenala za plasman u četvrtfinale UEFA Lige šampiona. Uspeo je u penal seriji da zaustavi jedan udarac igrača Portoa i odvede svoj tim među osam najboljih u elitnom takmičenju, ali i sebi da "kupi" ugovor u Arsenalu.

Naime, prema informacijama Fabrisija Romana, Arsenal više nema dilemu da li da aktivira klauzulu oko otkupa ugovora špsnaksog reprezentativnog golmana od Brentforda. Aktiviraće "tobdžije" otkupnu klauzulu u visini od 27 miliona funti utvrđenu prošlog leta prilikom pozajmice čuvara mreže koji je pod ugovorom sa Brentfordom do juna 2025. godine.

 

 

Zaradiće dobro i Brentford jer je Raju kiupio od Blekburna za samo 3,35 miliona funti. Menadžer Arsenala Mikel Arteta zadovoljan je odbranama 28-godišnjeg španskog reprezentativca koji je ove sezone branio na 29 mečeva i primio 23 gola.

Šta će biti sa Aronom Ramsdejlom, tri godine mlađim reprezentativnim golmanom Engleske teško je reći. Za golmana, koji je pod ugovorom u Londonu do juna 2026. godine i koji je bio prvi izbor Artete dok se nije povredio i došao Raja kao zamena, postoji veliko interesovanje najboljih engleskih klubova. Ukoliko se Arsenal odluči da ga prodaje suma za obeštećenje neće biti manja od 50 miliona funti.

 

 

Nove ugovore sa Arsenalom dogovorili su Japanac Takehiro Tomijasu (do 2028) i bek Ben Vajt do 2029. godine.