Premijer liga

Arsenal "pobedio" Bajern: David Raja želi na "Emirate"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 20:12
Arsenal "pobedio" Bajern: David Raja želi na "Emirate" TV Arena sport/ Screenshot

Arsenal je pobedio Bajern u trci za golmana Brentforda Davida Raju. Iako se činilo da će španski čuvar mreže put Minhena, dogodio se preokret pa je čuvar mreže Brentforda odlučio da prihvati poziv sa "Emirata", prenose mediji.

Želja da se ostane u Premijer ligi, bila je presudna kod 27-godišnjeg golmana koji je pokazao kvalitet na golu Brentforda u poslednjim sezonama. Novopečeni španski reprezentativac se odlučio na ovaj korak iako zna da je prva "jedinica" Aron Ramzdejl i da je kod Artete on i dalje prva opcija.

 

 

U Bajernu bi u ovom času bio prva opcija do povratka Manuela Nojera, možda bi se ustalio na golu. Sa sportskog aspekta imao bi iste izazove - juriš na titulu, Liga šampiona. Međujtim, između dva top kluba odlučio je da ostane u Engleskoj.

Ideja Arsenala je jasna, potreban im je još jedan golman koji je jak na lopti, a Raja ima više pasova od bilo kod golmana u Premijer ligi. "Tobdžijama" preosteje da utanače visinu obeštećenja koje neće biti visoko jer golmanu ugovor ističe narednog leta. Arsenal se ozbiljno pojačao ovog leta, doveo je kaija Haverca, Deklana Rajsa za rekordni transfer kluba, a drugi najveći transfer Premijer lige.