Premijer liga

Gvardiola preteruje, daleko sam ja od Mesija: Foden "odgovorio" treneru Sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 10:11
Fil Foden u duelu sa dvojicom fudbalera Mančester junajteda Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Fil Foden u duelu sa dvojicom fudbalera Mančester junajteda

Sa dva pogotka na meču protiv Manečster junajteda, Fil Foden je bio junak preokreta aktuelnog šampiona Premijer lige, Mančetzer sitija, a nakon tog susreta trener "građana", Pep Gvardiola nije štedo reči hvale za svog fudbalera.

Išao je španski stručnjak toliko daleko da je čak rekao da je vezni fudbaler tima sa "Etihada" trenutno jedan od najboljih na svetu:

"Mislim da je Foden najbolji fudbaler koji se pojavio još od Lionela Mesija. Ne bih da poredim njih dvojicu, ali Fil je neko ko može da preokrene utakmicu. On je igrač na kojeg uvek možete da se oslonite i koji konce pobede drži u svojim rukama", rekao je Španac.

Međutim, sam Foden nije želeo sebe da stavlja u isti kontekst sa fenomenalnim Argenticem, koji je jedan od naboljih fudbalera u istoriji.

"Ne, to ne može biti tako. Ne postji igrač koji može da se poredi sa Mesijem. On je iz nekog drugog sveta, a mi ostali smo daleko od toga", rekao je Foden i dodao:

"Ali, ne mogu da kažem kako ne prijaju takve pohvale kada ih dobijete od svog trear. To vas samo tera da nastavite da radite još jače i bolje."