Premijer liga

Dao sam 11 golova u karijeri, ne mogu da kritikujem Halanda: Gvardiola stao u odbranu svog napadača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 10:40
Fudbaleri Mančestre sitija Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Fudbaleri Mančestre sitija

Aktuelni šampion Engleske, Mančester siti od subote uveče ne odlućje više sam o svojo sudbini. Tim Pepa Gvardiole je remizirao sa Čelsije (1:1) i trenutno ima četiri boda manje od vodećeg Liverpula, koji istina ima odigranu utakmicu više, ali je svakako u boljoj poziciji od "građana".

Kao glavnog krivca za neupeh tima sa "Etihada" javnost u Engleskoj, a pogotovo navijači Sitija apostrofiraju Erlinga Halanda koji je promašio nekoliko izglednih prilika, ali španski stručnjak je stao u njegovu zaštitu.

 

 

"Igrao sam fudbal profesionalno 11 godina i u karijeri sam postigao 11 golova. Dakle, po sezoni samo jedan pogodak. Dakle, nisam uopšte kompetentan da komentarišem igrača tako velike klase kakav je Haland. Mena raduje da je on ulazio u šanse, a siguran sam da će sledeći put pogoditi", rekao je Španac.

Gvardiola je mnogo konkretniji bio kada je reč o igri svog tima za koju je rekao da je bila loša u prvom poluvrmenu, ali mogo bolja u nastavku.

"U pvom poluvremenu nismo bili onakvi kakvi je trebalo da budemo i sasvim je razumljivo da je rival imao prednost. Međutim, u nastavku smo zaigrali bolje i pokazali koliko možemo. Bili mso bolji rival u tom periodu meča, stvorili mso nekoliko izglendih prilika, ali nismo uspeli. Ipak, nisamljut na moje igrače i naša ambicije ostaju iste", rekao je Gvardiola.