Premijer liga

Klop bolji od Fergusona, ali Gvardiola je nedostižan: Nemac ostvario 200. pobedu u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 08:40
Trener Liverpula, Jirgen Klop pozdravlja navijače nakon pobede nad Čelsijem Tanjug/AP Photo/Jon Super
Trener Liverpula, Jirgen Klop pozdravlja navijače nakon pobede nad Čelsijem

Trijumfom nad Čeelsijem na svom terenu u okviru vanrednog 22. kola Premijer lige, fudbaleri Liverpula ostali su na čelu tabele, a njihov trener Jirgen Klop ušao je u istoriju ovog takmičenja.

Naime, srčanom Nemcu je to bila 200. pobeda u najjačem rangu egnleskog fudbala i to na svega 318 mečeva, koliko je vodio "redse".

Ovim uspehom one je prestigao legendarnog trenera Mančester junajteda, Aleksa Fergusona kojem su za isti broj pobeda bila potrebna 322 meča, a na pomenutoj listi je neprikosnoven aktuelni menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola.

 

 

Špancu je do ostvarenja ovog cilja bilo potrebno samo 269 mečeva i u tom smislu teško da bi ijedan trener u skorije vreme mogao da ga prestigne.

Četvrti u poretku stručnjaka kojima je najmanje utakmica bilo potrebno da ostvare 200 pobeda je Žoze Murinjo sa 326 mečeva, a peti je nekadašnji trener Aresenala, Arsen Venger sa 332.

Nemački stručnjak je od dolaska u Englesku tokom 318 mečeva, pored pomenutih 200 poeba ostvario još 74 remija i poražen je samo 44 puta uz gol razliku 679:311, a Španac na klupi Sitija trenutno ima 11 poeba više od trenera Liverpula.

Kao što je poznato, Klopu je ovo poslednja sezona u Liverpulu, budući da je pre desetak dana najavio da će na kraju sezone napustiti kormilo tima sa "Enfidla" za kojem se nalazi već osam godina i za to vreme uspeo da osvoji Premijer ligu i Ligu šampiona.