Premijer liga

Sar i Totenhem potpisali novi ugovor: Senegalac ostaje u Londonu do 2030. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 09:59
Pepe Matar Sar Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Pepe Matar Sar

Fudbaler Totenhema, Pape Matar Sar potpisao je novi ugovor sa čelnicima kluba, saopštio je londonski klub na svom zvaničnom sajtu.

Kako je saopšteno na sajtu petog tima na tabeli Premijer lige, 21-godišnji Senegalac se obavezao na dugogodišnju vernost koja bi trebalo da traje do juna 2030. godine. 

Iako se u zvaničnoj objavi ne navdi taj podatak, mediji u VelikojBritaniji spekulušu da bi njegova nedlejan plata mogla da iznsoi oko 75.000 funti.

 

 

Mladi vezista je ove sezone odigrao 18 od 20 premijerligaških utakmica, od kojih 16 kao starter, a postigao je i dva gola. Pokazao je igrama da je veliko pojačanje za ekipu menadžera Angelosa Postekoglua.

Senegalac je u Totenhem došao iz Meca avgusta 2022. godine, a prošle sezone je počeo da se nameće i odigrao 14 utakmica za "pevce".

Sar je standardni član reprezentacije Senegala i na spisku fudbalera koji će predstavljati ovu zemlju na nastupajučem Afričkom Kupu nacija.

Čelnici londonskog kluba i dalje rade na ojačavanju tima, pa je, kako prenose svetski mediji, uskoro zakazana nova runda pregovora sa rukovodstvom Đenove oko anagažovanja Radua Dragušina.

Rumun je ove sezone "procvetao" igra na vrhunskom nivou i italijanski klub za njega traži 30 miliona evra, dok su Sparsi sprwmni na plate sedam manje, ali i voljni da nastave pregovore.