Premijer liga

Englezi štedeli: Premijerligaši potrošili "mizernih" 100 miliona funti, Totenhem sam skoro 30

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 11:26
Radu Dragušin, najskuplje pojačanje Premijer lige ove zime Tanjug/AP Photo/Tano Pecoraro/LaPresse
Radu Dragušin, najskuplje pojačanje Premijer lige ove zime

Najbolji engleski klubovi, oni iz Premijer lige nisu se prviše "otvorili" u zimskom prelaznom roku, budući da su na nove igrače potrošili "samo" 112 miliona funti.

To je najmanji iznos još od 2012. godine, a poređenja radi, 12 meseci ranije na kupovinu novih fudbalera je izvdojeno 715 miliona funit više nego ove godine.

 

 

Tokom ovog zimskog preznog roka premijerligaši su ostvarili samo 17 transfera i 13 igrača je završilo na pozajmici, a čudno zvuči podatak da čak 11 klubova najjače nacionalne lige na svetu ove zime nije potrošilo nijedan jedini evro na pojačanja.

Među njima su takvi velikani poput aktulenog lidera na tabeli Liverpula, osvajača Lige konferencija, Vest Hema, zatim Čelsija, Arsenala i Mančester jnajteda.

Najveći transfer poslednjeg dana prelaznog roka ostvario je Blekburn koji je Adama Vartona prodao Kristal palasu za 18 miliona funti, a na ime bonusa može da zaradi još četiri više.

 

 

Inače, najveći eiznos novca od svih klubova u Engleksoj ove zime je izdvojio Totenhem, koji je potrošio ukupno 30 milioan funti, a od toga je 26,7 otišlo Đenovi kako bi se rumunski internacionalac Radu Dragušin preselio u London.