Premijer liga

Đorđe Petrović za Arenu sport: Nisam ni sanjao da ću igrati za Čelsi, Poketino je veliki gospodin!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 16:19
Mladi golman Čelsija Đorđe Petrović TV Arena sport
Mladi golman Čelsija Đorđe Petrović

Golman Čelsija Đorđe Petrović (24), koji je pažnju na sebe skrenuo nastupima u MLS ligi, a potom i u dresu engleskog velikana, dao je intervju za Arenu sport, gde se dotakao brojnih tema. Od prvog susreta sa Maurisijom Poketinom, do igranja u Americi i transfera na "Stamford Bridž", kao i do nastupa u dresu Čukaričkog odakle je sve počelo.

Srpski čuvar mreže karijeru je počeo u rodnom Požarevcu, da bi prve ozbiljnije korake napravio na Banovom brdu 2018. godine. Iako je tada potpisao za Čukarički, nije se dugo zadržao sa "brđanima", pošto je odmah poslat na pozajmicu u IMT. Što mu je, kako kaže, bila ozbiljna lekcija.

"Bio sam previše mlad kada sam stigao u Čukarički, gde sam se nadao da ću od starta zaigrati za prvi tim. Međutim, usledila je pozajmica u IMT i nastupi u trećoj ligi, koji su mi itekako značili kada sam se vratio na Banovo brdo i počeo ozbiljnije da gradim karijeru", rekao je Petrović za Arenu.

Nakon četvorogodišnjeg mandata u Čukaričkom, Petrović je 2022. potpisao za "New England Revolution". Klub iz MLS lige, gde je odličnim nastupima skrenuo pažnju engleskog velikana ovog leta.

"Odlazak u MLS je bio samo po sebi težak, pošto je Amerika ipak daleko od kuće, još je pandemija korona virusa bila u jeku. Ali, ja sam ipak odlučio da odem, što se na kraju ispostavilo kao dobra odluka".

Ponuda Čelsija nije stigla "s neba".

"Imao sam nekih drugih opcija dok sam igrao u MLS ligi. Igrom slučaja, Čelsi je bio na turneji u Americi, pa su njihovi skauti imali prilike da me pogledaju uživo. Sve je to bilo nekako nenadano, nisam ni sanjao da ću zaigrati za Čelsi kasnije, pogotovu što su imali dobrih rešenja na mojoj poziciji, sa sve Kepom na golu. Posle je došao Robert, pa sam očekivao da ću možda otići i na pozajmicu. Ali, nakon odlaska Kepe u Real, meni se otvorila šansa. Sada naročito posle povrede prvog golmana, a na meni ostaje da radim i da se dokažem u pravom svetlu."

Debi u dresu Čelsija i prvi susret sa Maurisiom Poketinom.

"Bio je mali pritisak kada sam ušao prvi put na teren protiv Evertona, a i kasnije kada sam bio starter protiv Šefilda. Međutim, kada je počela utakmica, brzo sam se fokusirao na meč, zahteve trenera i kako da pomognem ekipi i srećom, protiv Junajteda, nije bilo previše posla", rekao je srpski golman, koji je zatim opisao prvi susret sa trenerom Maurisijom Poketinom.

"Bio sam oduševljen kada sam ga upoznao. Što zbog profesionalizma što zbog njegovog pristupa prema igračima. Svakom od nas posvećuje dovoljno pažnje, kao i povređenim igračima i imamo jako dobar odnos sa njim. Pravi je gospodin - mister!"

 

 

Srpski reprezentativni golman nedavno je skrenuo pažnju na sebe tokom utakmice osmine finala EFL Kupa protiv Njukasla, kada je odranio penal Ričija u četvrtoj seriji i odveo Čelsi u narednu rundu.

"Odradili smo analizu pred utakmicu ako dođe do penala. Ja sam dobro procenio njegov udarac. Dobro je izveo jedanaesterac, ali je lopta otišla nešto više i dostigla neku visinu koja odgovara nama golmanima. Ostaje žal što i prvi penal nisam odbranio, bio sam blizu, ali je lopta bila nešto teža."

Zadovoljan je svojim veštinama na golu, ali, ipak ima mesta za napredak.

"Uvek ima prostora za napredak. Naročito u ofanzivnim karakteristikama i tom igrom nogu iz zadnje linije, gde bi trebao da pomognem našim defanzivcima. Sebe bi okarakterisao kao golmana koji može da brani sa linije, ali isto tako, mogu da učestvujem u igri. Imam 24 godine, još sam mlad, to su ipak neki detalji i nema sumnje da ću i dalje napredovati u svojoj igri", rekao je između ostalog čuvar mreže londonskog kluba.

Kako se snašao sa porodicom u Londonu i još mnogo toga pogledajte u videu.