Premijer liga

Đorđe Petrović može da bude novi Petr Čeh: Obi Mikel oduševljen Srbinom među stativama Čelsija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 18:55
Đorđe Petrović, standarni golman Čelsija Guliver/AP Photo/Dave Shopland
Đorđe Petrović, standarni golman Čelsija

Liverpul je zadnjeg dana prethodne nedelje dao jedan gol Čelsiju i tim potezom Virdžila van Dajka osvojio novi Liga kup, ali nijesamo "leteći" Holanđanin privukao pažnju na meču odigranom na čuvenom "Vembliju", pa je najviše pohvala uz njega dobio golman poraženog tima Đorđe Petrović

 

Pre nego što je zvanično matiran u 118. minutu, jer ga je Van Dajk pre produžetaka savladao i iz registrovanog ofsajda, imao je niz maestralnih intervencija, pa dan posle sa svih strana stižu pohvale za Srbina, stasalog u Čukaričkom, "kaljenom" u IMT-u, pa sazrelom u američkom "New England Revolution". 

 

 

"Sve poštovanje za Roberta Sančeza, koji je fantastičan golman, ali je Đorđe Petrović onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba", izjavio je Obi Mikel, nekada i sam "jedinica" bivšeg prvaka Evrope, očigledno uveren da bi 24-godišnjak sa Balkana u budućnosti mogao da brani na nivou legendarnog golmana kluba sa "Stamford Bridža" i reprezentacije Češke.

Što bi rekao naš narod, iz "njegovih usta u Božije uši".