Premijer liga

Totenhem tone sve niže, Vest Hem slavio protiv "pevaca" posle preokreta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 23:09
Kristijan Romero postiže gol za Totenhem Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Kristijan Romero postiže gol za Totenhem

Totenhem je pre nekoliko dana odneo bod sa "Etihada" protiov Mančester sitija (3:3), ali je na svom stadionu poražen posle preokreta od Vest Hema 1:2 (1:0) u 15. kolu Premijer lige. Ubeležio je četvrti poraz u poslednjih pet susreta, pa je nastavio da tone na tabeli. Imali su domaćini igru i rezultat u prvom delu, ali su pali u nastavku i dozvolili rivalu da stigne do tri boda.

"Pevci" su nadigrali Vest Hem u prvom delu i na odmoru imali prednost od 1:0. Totenhem je poveo u 11. minutu, posle kornera je štoper Romero sjajno skočio između dvojice igrača i glavom poslao loptu u sam gornji ugao golmana Fabijanskog.

Imali su domaćini kontrolu meča, ne i neke kolosalne prilike. Najbolje su propustili Đovani Lo Selso kada je sa 13 metara dobro šutirao ali je golman Fabijanski uspeo da spreči pogodak i Bisuma kada je prebacio gol sa slične distance. Vest Hem nije imao dovoljno energije da ozbiljnije zaprete Vikariju, mada je Paketa imao zicer ali je slabo šutirao glavom. Na kraju prvog dela Kurt Zuma je pogodio stativu sopstvenog gola...

Šta je menadžer "čekićara" Dejvid Mojes rekao igračima na poluvremenu ostaće njihova tajna, ali u nastavku je Vest Hem imao više energije, dobro je koristio greške domaćina i napravio preokret. Prvo je Boven iskoristio loš pokušaj ispucavanja lopte Romera i sa desetak metara doneo je izjendačenje. I to nije bilo sve, Vord Praus se najbolje snašao u 74. minutu i odbitak takođe sproveo u mrežu Vikarija. Pokušavao je Totenhem da izjednači, imao je Rišarlison dobru priliku, ali pobeda u londonskom okršaju pripala je gostima.

 

 

Everton igra pod velikim pritiskom zbog oduzimanja 10 bodova, ali je pobedom nad Njukaslom 3:0 (0:0) napravio veliki korak ka izlasku iz opasne zone. Igrači Njukasla imali su posed lopte, a rivali iz Evertona su promašivali prilike, kako u prvom , tako i u durgom poluvremenu sve do pobednosnog pogotka Dvajta Meknila. Rezervni golman "svraka" Martin Dubravka imao je dve sjajne intervencije, a Dvajt Meknil (31) i posebno Dominik Kalvert-Luin (40) promašili su i ono što je lakše bilo pretvoriti u pogodak. Posebno se Kalvert-Luin obrukao jer je usamljen primio loptu na četiri metra od gola i onda šutirao snažno preko prečke za uzdahe navijača domaćina. Imali su Almiron i Isak prilike za destkovani Njukasl, ali su bili neprecizni iz solidnih situacija. 

Kalvert-Luin je i u nastavku propuštao prilike, a kad se činilo da je Njukasl bliži osvajanju tri boda, usledila je velika greška Tripijea, Meknil je došao na 16 metara i odmerenim udarcem savladao Dubravku. Mogli su gosti da izjednače u 81. minut, ali je Almiron prebacio glavom i golmana Pikforda i prečku. Međutim, Tripije je opet poklonio loptu domaćinima, a Dukure je pogotkom stavio tačku na trijumf "karamela". U nadokandi od 10 minuta, Beto je u kontri samo potvrdio ubedljivu pobedu.

Premijer liga, 15. kolo

utorak

Vulverhempton - Barnli 1:0 (1:0)
/Hvang/

Luton - Arsenal 3:4 (1:2)
/Ošo 25, Adebajo 49, Barkli 57 - Martineli 20, Žezus 45, Haverc 70, Rajs 95/

sreda

Šefild junajted - Liverpul 0:2 (0:1)
/van Dajk 37, Soboslaj 90+4/

Fulam - Notingem Forest 5:0 (2:0)
/Ivobi 30, 73 Himenez 34, 54, Kerni 86/

Brajton - Brentford 2:1 (1:1)
/Gros 31, Hinšelvud 52 - Mbeumo 27/

Kristal Palas - Bornmut 0:2 (0:1)
/Senesi 25, Mur 90+1/

Mančester junajted - Čelsi 1:1 (1:0)
/Mektominej 19, 69 - Palmer 45/

Aston Vila - Mančester siti 1:0 (0:0)
/Bejli 74/

četvrtak

Everton - Njukasl 3:0 (0:0)
/Meknič 79, Dukure 86, Beto 90+7/

Totenhem - Vest Hem 1:2 (1:0)
/Romero 11 - Boven 52, Vord Praus 74/

 

Standings provided by Sofascore