Premijer liga

Njukasl "oživljava" De Heu ili Kariusa: Edi Hau planira kupovinu novog golmana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 21:45
Edi Hau, menadžer Njukasla AP Photo/Martin Meissner
Edi Hau, menadžer Njukasla

Njukasl preživljava teške trenutke jer se lista povređenih fudbalera samo uvećava. Poslednji na listi koji će odsustvovati dugi je golman Nik Poup, kome je stradalo rame i neće ga biti na terenu sve do kraja aprila.

Menadžer Edi Hau nekako je i balansirao kada su povređeni igrači u pitanju, ali oposle povrede Poupa novi golman mu je neophodan i to hitno. Zato je svu pažnju usmerio na Davida De Heu, koji je posle završetka ugovora u Mančester junajtedu i dalje slobodan igrač.

U ovom času će na gol Martin Dubravka, međutim, za velike domete potreban je i stabilan golman. Edi Hau bi rado da vidi de Heu na golu i to što pre, a ako Španac ne buide zadovoljan pre svega dužinom trajanja ugovora (pominje se samo do kraja sezone), druga opcija je Loris Karius, rezervni čuvar mreže Liverpula.

 

 

De Hea je odbijao unosne ugovore iz Emirata i Saudijske Arabije pre svega jer njegova supruga Edurne želi da sa ćerkom Janaj porodica ostane u Evropi. Plan je bio povratak u Španiju, a ni to nije nemoguće jer Real još nije odlučio hoće li otkupljivati Kepu od Čelsija ili ne. Zato je Hau proširio spisak golmana i na Kariusa.