Premijer liga

Edi Hau potvrdio povredu Tripijea: Povratak na teren tek posle reprezentativne pauze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 20:20
Fudbaler Njukasla, Kiran Tripije Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP
Fudbaler Njukasla, Kiran Tripije

Fudbal Njukasla, Kiran Tripije propustiće barem dve utakmice usled povrede liste. Ovu informaciju je potvrdio trener "svraka" Edi Hau na današnjoj konferenciji za medije.

Engleski reprezentativac se povredio prethodnog vikend na meču protiv Vulverhemptona. Klub sa Sent Džejms Parka je savladao "vukove" (3:0), ali je Tripije morao da napusti igru početkom drugo poluvremena.

"U pitanju je lakša povreda. Pregledi su pokazali dovoljno da na njega ne računamo u naredne dve utakmice. Nadamo se da će se vratiti na teren u prvom meču nakon reprezentativne pauze, iako to nije sigurno", rekao je Hau.

 

 

To će predstavljati veliki peh za ekipu sa severa Engleske. Njukasl će odmeriti snage sa Čelsijem u narednoj utakmici Premijer lige, a zatim ih čeka duel sa Mančester sitijem u četvrtfinalu FA kupa. Tripije će sigurno propustiti i dve utakmice koje će odigrati nacionalni tim Engleske. 

Njega je na meču protiv Vulvsa zamenio Tino Livramento koji je i zatresao mrežu na toj utakmici. To je bio prvi gol za njega u dresu "svraka".

"Briljantan početak njegove karijere u Njukaslu, bilo da je igrao na desnom ili levom beku ili na spoljnim pozicijama, što je bio slučaj zbog problema sa povredama. On je pokazao trkačke sposobnosti, a zatim i kvalitet da postigne gol. Oduševljen sam njegovim početkom", izjavio je Hau.