Premijer liga

Njukasl zbog finansijskog fer-pleja možda mora da proda Bruna Gimaraeša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 09:20
Žoelinton, Edi Hau i Bruno Gimaraeš Tanjug/Mike Egerton/PA via AP
Žoelinton, Edi Hau i Bruno Gimaraeš

Teško breme pritislo je Njukasl, jer bez obzira na bogatstvo vlasnika, mora da poštuje finansijski fer-plej Premijer lige te iz tog razloga mora da konsoliduje budžet kako b i dobili licencu. Kako piše "San", Njukasl na leto može sve da reši prodajom Bruna Gimaraeša. Brazilac ima ugovor do 2028. godine i platu od 160.000 funti nedeljno, a klub je od Pari sen Žermena većč imao ponudu za njega od 100 miliona evra.

Menadžer Edi Hau po svaku cenu želi da zadrži Brazilac, a s druge strane je svestan da klub mora da poštuje zahteve Premijer lige a one su prioritet za takmičenje.

"Finansijski fer-plej je problem i moramo da krenemo ot njega. Ponekad morate da oduzmete svoju dugoročnu viziju kako bi se u sadašnjosti takmičili. Da smo u idealnom svetu, mi mi bosmo dovodili igrače. Vlasnici su veoma ambiciozni i žele da pomognu i unaprede tim na bilo koji način. Ali, pravila i uslovi pod kojima mi radimo to ne dozvoljavaju. Nastaviću da se zalažem za ojačavanje tima, ali razumem da određena pravila moraju da se poštuju jer ja želim da Njukasl ovde bude narednih 500 godina", istakao je Hau.

 

 

PSŽ planira da odlazak Kilijana Mbapea nadopuni sa dve zvezde Bernardomk Silvom i Brunom Gimaraešom, a to neće biti jeftina varijanta jer će morati da iz kase plate 160 miliona evra.