Premijer liga

Edi Hau iskren: Ne možemo da dovedemo Solankea, nemamo uslove da potpišemo igrača takvog kalibra

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.01.2024 15:35
Trener Njukasla, Edi Hau Tanjug/AP Photo/Jon Super
Trener Njukasla, Edi Hau

Edi Hau je izjavio kako Njukasl ne može da priušti da plati 50 miliona funti za Dominika Solankea, kao i da ne može da garantuje da neki bitni igrači neće biti prodati.

Hau je na konfenreciji za medije rekao i kako "svrake" nemaju "prijatelje" kojima bi mogli da pozajme nekog igrača. Njukasl je nedavno otkrio da je u prethodnu godinu završio u minusu od 73 miliona funti. Uzimajući u obzir da je to protiv pravila Premijer lige kršenje finansijskog fer-pleja, klub sa severa Engleske gotovo sigurno nikoga neće dovesti u zimskom prelaznom roku.

"Frustrirajuće je. Nismo poslali nikakvu ponudu. Volim Dominika (Solankea), ja sam ga doveo u Bornmut i veoma ga cenim. Trenutno ne možemo da priuštimo da potpišemo igrača tog nivoa", izjavio je menadžer Njukasla.

 

 

Engleski trener je i izjavio kako ne može da garantuje da neki od glavnih igrača poput Bruna Gimaraeša, Aleksandera Isaka ili Šona Logstafa, neće biti prodati u naredom periodu.

"Ne mogu da vam dam nikakve garancije zato zbog naše situacije sa finansijskim fer-plejom. Nikada ne možete da predvidite šta će se dogoditi u fudbalu", kratko je odgovorio Englez.

Trenutno, Njukasl nema u planovima da troši novac ovog meseca. Jedino pojačanje koje bi navijači "svraka" mogli da dobiju jeste Kalvin Filips. Pregovori sa Mančester sitijem su u toku oko pozajmice engleskog reprezentativca do kraja sezone. Jedini razlog za ovakav potez jeste činjenica da će Žoelinton odustvovati zbog povrede čak šest nedelja. 

Njukasl je ispao iz Lige šampiona i engleskog Liga kupa, te im do kraja takmičarske godine preostaje samo da se fokusiraju na Premijer ligu i FA kup. Naredni meč ih čeka upravo u okviru elitnog ranga engleskog fudbala gde će na "Sent Džejms Parku" ugostiti Mančester siti.

 

Standings provided by Sofascore