Premijer liga

Edi Hau o odlascima sa "Sent Džejms Parka": Žoelinton je odigrao možda poslednju utakmicu za Njukasl

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

26.01.2024 21:15
Edi Hau sa Žoelintonom i Brunom Gimaraešom na treningu Tanjug/Mike Egerton/PA via AP
Edi Hau sa Žoelintonom i Brunom Gimaraešom na treningu

Trener Njukasla, Edi Hau je govorio na konferencije za medije pred meč FA kupa sa Fulamom, a neizbežna su bila pitanja za odlaske iz kluba. Usled finansijskog fer pleja, a i situacije sa ugovorima sa pojedinim igračima, "svrake" će biti primorane da prodaju određene članove ekipe.

Jedan od onih koji bi mogli da napuste "Sent Džejms Park" je Žoelinton. Vezni igrač je doživeo povredu i treninzima će se vratiti tek u maju, što znači da je završio ovu sezonu. Brazilac takođe ima ugovor sa klubom do leta 2025. godine, te postoje izgledne šanse da je odigrao svoj poslednji meč u dresu Njukasla. To je potvrdio i trener ekipe, Edi Hau.

"Ima još 18 meseci ugovora, što znači da postoji mogućnost da bude prodat na leto. Ne mogu da predvidim sudbinu, ali postoji mogućnost. Nadam se da to neće biti slučaj. Želim da ostane i volim ga i kao igrača i kao osobu. Pre nego što potpiše novi ugovor igrač mora da bude zadovoljan svime, a trenutno to nije slučaj", rekao je Hau.

 

 

Žoelinton je na sever Engleske stigao 2019. godine iz Hofenhajma, a svrake su za njegov transfer izdvojile 40 miliona funti. Iako je prvobitno igrao na poziciji napadača, vremenom je prebačen u vezni red gde se znatno bolje snašao.

Osim njega, prethodnih nedelja se pisalo i odlasku kapitena Kirana Tripijea. Engleski defanzivac takođe ima ugovor do 2025. godine, a za 33-godišnjeg beka je bio zainteresovan Bajern iz Minhena.

"Nadamo se da će ostati i verujemo da će biti deo naše dugoročne budućnosti. Da razjasnim, niko od njega nije tražio da ode. Razgovarali smo prethodne nedelje i pričali smo samo o Njukaslu. Važno je da to razjasnim. Njegova privrženost klubu ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Veliki je kompliment što postoji interesovanje kluba kao što je Bajern Mihen", zaključio je Hau.

Njukasl će svoj naredni meč igrati u subotu u okviru FA kupa protiv ekipe Fulama. Narednog vikenda ih čeka nastavak takmičenja u Premijer ligi gde trenutno zauzimaju 10. poziciju sa 29 osvojenih bodova.