Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Arsenal čeka "vruće" gostovanje na "Kenilvort Roudu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 12:13
Fudbaleri Arsenala, Bukajo Saka i Martin Edegor Twitter/Arsenal
Fudbaleri Arsenala, Bukajo Saka i Martin Edegor

Fudbaleri Arsenala su se dodatno odvojili na vrhu tabele Premijer lige nakon pobede protiv Vulverhemptona (2:1). Trenutno imaju dva boda više od drugoplasiranog Liverpula, dok je su od Mančester sitija udaljeni tri boda.

"Tobdžije" čeka nezgodno gostovanje Lutonu na Kenilvort Roudu i ovo su utakmice koje tim Mikela Artete mora da pobeđuje u koliko želi da na kraju sezone podigne trofej prvaka Engleske nakon 21 godine čekanja. Iako beleže dobre rezultate u gostima, na poslednjoj utakmici je Arsenal slavio protiv Brentforda tek u 89. minutu. Ništa lakši posao ih neće čekati ni večeras. 

Roster Lutona možda nema dovoljno kvaliteta za Premijer ligu, ali menadžer Rob Edvards za sada radi vrhunski posao i drži "šeširdžije" izvan zone ispadanja. Pogotovo treba pohvaliti igru ove ekipe na domaćem terenu. Uprkos tome što Luton ima najmanji stadion u elitnom rangu, navijači predstavljaju ogroman vetar u leđa svojim miljenicima. Na poslednje dve utakmice kod kuće su osvojili četiri boda. Prvo su odigrali vrhunski meč protiv Liverpula gde su mogli i do trijumfa, a zatim su savladali Kristal Palas (2:1). 

 

 

U drugom meču će Vulverhempton dočekati ekipu Barnlija. Na Molinju stiže jedna od najgorih odbrana Premijer lige. mada, tim Vensana Kompanija je ovog vikenda popravio utisak kada su u pitanju dosadašnji rezultati jer su slavili protiv Šefild junajteda 5:0. To je bila najbolja utakmica "klaretsa" od kako su se vratili u elitni rang. Uprkos tome Barnli je i dalje u "opasnoj zoni" na 19. mestu.

Sa druge strane, Vulvsi su sigurni na sredini tabele i zauzimaju 13. poziciju. Ono što može da ih raduje pred ovaj susret jeste činjenica da su sjajno odigrali protiv ekipa koje imaju veliki posed lopte. Upisali su pobede protiv Totenhema i Mančester sitija, a Kompanijev stil igre u Barnliju se zasniva upravo na posedu i stvaranju šansi kroz njega.

Premijer liga, 15. kolo

utorak

Vulverhempton - Barnli 20.30 (TV Arena 2 Premium)
Luton - Arsenal 21.15 (TV Arena 1 Premium)

sreda

MULTIPRENOS 20.30 (TV Arena 1 Premium)
Šefild junajted - Liverpul 20.30 (TV Arena sport 1)
Fulam - Notingem Forest 20.30 (TV Arena sport 4)
Brajton - Brentford (TV Arena sport 2)
Kristal Palas - Bornmut (TV Arena sport 5)
Mančester junajted - Čelsi 21.15 (TV Arena 2 Premium)
Aston Vila - Mančester siti 21.15 (TV Arena 3 Premium)

četvrtak

Everton - Njukasl 20.30 (TV Arena 2 Premium)
Totenhem - Vest Hem 21.15 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore