Premijer liga

Za mene je Salah bolji od Džerarda, ali to mnogi neće da priznaju: Kris Saton pokrenuo zanimljivu debatu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 08:57
Za mene je Salah bolji od Džerarda, ali to mnogi neće da priznaju: Kris Saton pokrenuo zanimljivu debatu Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Egipatski reprezentativac, Mohamed Salah najbolji je fudbaler Liverpula od postojanja Premijer lige, smatra nekadašnji engleski reprezentativac, Kris Saton.

On je ovu svoju tvrdnji izneo nakon što je prva zvezda "redsa" bila dvostruki strelac u derbiju protiv Evertona i tako izbio na 12. poziciju liste najboljih strelaca Premijer lige ikada.

Uz to, gradski derbi protiv "karamela" bio je 15 uzastopni meč na kojem neverovatni Egipćanin ili postiže gol ili asistira saigračima.

"Stiven Džerard je ikona Liverpula, igrač koga su navijači obožavali i kojeg i danas vole, ali brojke pokazuju da je Salah bolji od njega i to samo za sedam godina provedenih u klubu. 'Stivi Dži' nikada nije uspeo da osvoji Premijer ligu, a Mo jeste. Protiv Evertona je postigao 146. gol u ovom takmičenju na svega 240 utakmica. On je konstantan, podigao je igru Liverpula na viši nivo i to što on radi je zadivljujuće. Druga je stvar što mnogi neće da priznaju da je veći od Džerarda", rekao je Saton.

Salah je u tekućoj sezoni na 11 mečeva u svim takmičenjima uspeo da postigne osam golova i četiri puta asistira saigračima u dresu Liverpula, koji trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli Premijer lige.