Premijer liga

"Egipatski kralj" rešio Mersisajd derbi: Dva gola Moa Salaha za prvo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 15:29
"Egipatski kralj" rešio Mersisajd derbi: Dva gola Moa Salaha za prvo mesto Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

"Egipatski kralj" je namestio loptu i smireno gledao negde između nje i golmana Džordana Pikforda. Čim je krenuo da izvede penal, bilo je jasno da će Mo Salah pogoditi suprotnu stranu od one u koju je krenuo golman Evertona.

1:0!

"Enfild" je eksplodirao jer je posle sat i četvrt konačno bio probijen bunker "karamela", velikog gradskog rivala Liverpula. Put ka 99. pobedi u svim Mersisajd derbijima bio je otvoren, barijere su teškom mukom srušene, na kraju i uz pomoć VAR-a, koji je registrovao nepravilno igranje rukom Majkla Kina, i samo je bilo potrebno izdržati do kraja.

Ukupno 243. duel Liverpula i Evertona, odigran u 9. kolu Premijer lige, završen je pobedom domaćina od 2:0.

Olakšavajuća okolnost za "Redse" bila je ta da je Ešli Jang postao prvi fudbaler u Premijer ligi koji je u poslednjih osam godina uspeo da u prvom poluvremenu dobije dva žuta kartona i tako odmogne Evertonu. I ne samo to, veliki derbi Liverpula, iako ga mnogi nazivaju prijateljskim, samo je postao još ubedljiviji na listi onih na kojima je pokazano najviše isključujućih kartona. Janga je bio 23. igrač u istoriji Mersisajda koji je dobio crveni karton.

Kada se konačno Everton otvorio i krenuo jače ka protivničkom golu, usledila je brza kontra i novi pogodak Salaha. Aistent je bio Darvin Nunjez.

Sve u svemu, Liverpul je apsolutno zasluženo osvojio nova tri boda i tako se na tabeli izjednačio na vrhu sa Arsenalom i Totenhemom. U ovom trenutku je tim trenera Jirgena Klopa na vrhu, ali bi već posle kompletiranja kola mogao na četvrto mesto, jer pored londonskih velikana, priliku da ga prestigne imaće i Mančester siti, koji trenutno za trojkom zaostaje dva boda.

Premijer liga, 9. kolo

subota (multiprenos 16.00, TV Arena 1 Premium)

Liverpul - Everton 2:0 (0:0) 
/Salah 75p, 90+7/

Bornmut - Vulverhempton 16.00 (TV Arena sport 1)
Brentford - Barnli 16.00 (TV Arena sport 6)
Mančester siti - Brajton 16.00 (TV Arena 2 Premium)
Njukasl - Kristal palas 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Noitngem forest - Luton 16.00 (TV Arena sport 7)
Čelsi - Arsenal 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Šefild junajted - Mančester junajted 21.00

nedelja

Aston vila - Vest Hem 17.30 (TV Arena 1 Premum)

ponedeljak

Totenhem - Fulam 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore