Liga 1

Verati presedeo na klupi, Al Hilal čeka da Parižani "smekšaju"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2023 18:23
Verati presedeo na klupi, Al Hilal čeka da Parižani "smekšaju" Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

PSŽ je danas izgubio od Intera 2:1 u prijateljskoj utakmici u Tokiju, a trener Luis Enrike na teren nije poslao ni Mbapea, ni Nejmara, ali ni Marka Veratija. Italijanski vezni igrač je već dogovorio lične uslove za transfer u Al Hilal kod Sergeja Milinkovića Savića, ali PSŽ traži od kluba iz Saudijske Arabije više od 30 miliona evra.

Dve ponude je odbijao Pari sen Žermen smatrajući da 30-godišnji vezni igrač vredi mnogo više. Njegova cena na tržištu igrača je oko 40 miliona evra i to bi bila suma koja bi ga i dovela do transfera. Međutim, sama činjenica da danas nije igrao, nagoveštava da su se dva kluba približila oko uslova za transfer i on bi mogao da se očekuje u nekom bližem vremenskom roku. Arabljani izgleda čekaju da Pariđani malo "smekšaju" u zahtevima.

 

 

Verati je zadužio PSŽ, u 11 godina je odigrao 416 mečeva uz 11 golova i 61 asistenciju sa pozicije zadnjeg veznog. Uvek je bio veliki profesionalac, bez mrlje i nadao se da će se brže dogovoriti sa upravom oko transfera. Ugovorom je vezan do juna 2026. godine i sa te strane je miran, ali trener Luis Enrike od kluba traži da se što pre razreše neke prodaje kako bi znao na koje sve igrače može da računa za sezonu.

Nejmar i Kilijan Mbape su posebne priče, PSŽ bi da ih proda, a oni neće da idu tamo gde su traženi. Njihove dve plate nose trećinu budžeta za igrače